(VIDEO) “A je to resničen Tonin, al je nek filmski kaskader?” – Marko Bandelli o kaskaderstvu Mateja Tonina navdušil in razburkal domišljijo v tvitosferi – TOPNEWS.si

(VIDEO) “A je to resničen Tonin, al je nek filmski kaskader?” – Marko Bandelli o kaskaderstvu Mateja Tonina navdušil in razburkal domišljijo v tvitosferi

(VIDEO) “A je to resničen Tonin, al je nek filmski kaskader?” – Marko Bandelli o kaskaderstvu Mateja Tonina navdušil in razburkal domišljijo v tvitosferi

Tvitosfero je v zadnjih dneh zasedel obrambni minister Matej Tonin. Enkrat v akciji na tanku, pa metanje granate, plazenje po tleh in testiranje različnega orožja je opravljal v vojaških oblačilih.

Odzive bi lahko razvrstili v dve skupini. Prvo skupino tvorijo tisti, ki so zelo kritični nad tovrstnimi akcijami, saj minister Tonin smeši svoj ministrski položaj.
Drugo skupino pa tvorijo pozitivni komentarji in odzivi. Med njimi je zapis nekdanjega šefa Morsa in aktualnega notranjega ministra Aleša Hojsa, ki meni, da “Toninov napor, da bi se stvari v Slovenski vojski premaknile na bolje, lahko le pohvalimo.”

“A je to resničen Tonin, al je nek filmski kaskader? Ker tako razvrednoteno in ponižujočo podporo in funkcijo obrambnega ministra nismo imeli v Sloveniji. Mi je žal,” pa je je na Twitterju Tonina komentiral poslanec SAB Marko Bandelli.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1404164416921350155

Ne glede na vse kritike pa je pohvalno to, da se je Tonin kot obrambni minister začel učiti vojaških veščin in demonstrirati osvojeno znanje. Pripravljen je z vojaki delati in poskusiti vse.

https://twitter.com/Ronin417/status/1404466533036969990

https://twitter.com/missyblinde/status/1404492260151115787

Vsekakor je Tonin presegel vse dosedanje obrambne ministre, tudi Karla Erjavca, ki je samo enkrat delal sklece in tekel skupaj ter dokazal, da je v dobri fizični kondiciji. Ali bo Toninu uspelo to preliti v politični kapital zase in predvsem narediti reklamo za vojaški poklic, pa je seveda drugo vprašanje.

Vrhovnemu poveljniku in predsedniku države Borutu Pahorju se je to izplačalo in uspelo.

COMMENTS

Wordpress (0)