(VIDEO) Paradoks: Medtem ko se Slovenija pripravlja na vodenje Evropske unije, protestniki prosili za pomoč Bruselj in EU – “Janezu bo še prekleto vroče v svojem stolčku,” je Janši zagrozil Jenull – TOPNEWS.si

(VIDEO) Paradoks: Medtem ko se Slovenija pripravlja na vodenje Evropske unije, protestniki prosili za pomoč Bruselj in EU – “Janezu bo še prekleto vroče v svojem stolčku,” je Janši zagrozil Jenull

(VIDEO) Paradoks: Medtem ko se Slovenija pripravlja na vodenje Evropske unije, protestniki prosili za pomoč Bruselj in EU – “Janezu bo še prekleto vroče v svojem stolčku,” je Janši zagrozil Jenull

Tokratni petkovi protesti so se sinoči simbolično zaključili pred Hišo Evropske unije.
V istem času je skupina protestnikov tudi v Bruslju, pred sedežem Evropske komisije, pozvala evropske inštitucije k ukrepanju “zoper očitne kršitve vladavine prava in neupoštevanje ločenosti vej oblasti v Sloveniji”.

Gre za svojevrsten paradoks, saj Slovenija prevzema vodenje Evropske Unije, protestniki pa prosijo za pomoč Bruselj.
Jaša Jenull: “Če ste za, bi šli do hiše Evropske Unije in bi tam vsi skupaj pozvali tudi Evropo, da bolj odločno pritisne z vsemi mogočimi mehanizmi in zagotovi, da se vladavina prava v Sloveniji spoštuje”.

Čeprav je Jašo Jenulla, ki je prijatelje na Facebooku prosil za pomoč v stilu, “pozna kdo koga v Bruslju? Nujno bi potreboval manjšo pomoč,” in so mu njegovi sledilci predlagali nekaj kontaktov, ga je Janez Janša poslal v Avstralijo na “svojo kliniko”. Nekaj redkih protestnikov je v Bruslju simbolično razvil transparent: “Zaščitite vladavino prava v Sloveniji”.

Jaša Jenull: “Za tiste, ki morda niste slišali, v tem trenutku poteka malo manjši protest, ampak nič manj srčen, nič manj pogumen, v Bruslju pred Evropsko komisijo. Tam tako Slovenci kot tudi drugi držijo isti napis, kot ga bomo mi zdaj dvignili tukaj pred evropsko in slovensko zastavo. Hkrati pa bomo še enkrat vse zaposlene v Evropski komisiji in evropskem parlamentu pozvali, da se pridružijo našemu razglasu,” je Jaša Jenull obvestil zbrane protestnike.

Jenull je nasproti hiše Evropske unije splezal na nadstrešek in od tam vodil proteste: “Glede na to, da se bliža, čas, ko bomo predsedovali Evropski Uniji, je primerno, da naslovimo ne samo celo Slovenijo, ampak tudi celo Evropo s prošnjo za pomoč, s klicem k solidarni pomoči in s pozivom, da preprečijo uničevanje vladavine prava v Sloveniji.

Z nami danes so tudi tuji mediji in čedalje več tujih medijev nas kontaktira, in se zavedajo, kakšna je situacija v Sloveniji. In v prihodnjih tednih in mesecih bo še veliko več ljudi izvedelo za to. In Janezu bo še prekleto vroče v svojem stolčku,” Janši obljublja Jenull.

COMMENTS

Wordpress (0)