Ameriški predsednik Joe Biden: Izrael ima pravico do obrambe – TOPNEWS.si

Ameriški predsednik Joe Biden: Izrael ima pravico do obrambe

Ameriški predsednik Joe Biden: Izrael ima pravico do obrambe

Ameriški predsednik Joe Biden je dejal, da pričakuje, da se bodo napetosti med Izraelom in Palestino kmalu končale.

Kot je dejal, je ameriška uprava v stalnem stiku z uradniki z Bližnjega vzhoda.

“Izrael ima pravico do obrambe, ko vas napade na tisoče raket, ki letijo proti vašemu ozemlju,” je dejal.

Dodal je, da bo objavil podrobnosti pogovorov z izraelskim premierjem Benjaminom Netanyahujem.

Spomniti je treba, da je ozka sestava izraelske vlade, pristojna za varnost, sinoči odobrila kopensko invazijo na Gazo, je poročal TV Channel 12. Izraelska vojska naj bi zdaj napadla simbole vlade Hamasa na tem palestinskem ozemlju, vključno z ministrstvom za finance.

Takšna odločitev ministrov verjetno pomeni, da bo konflikt s palestinskim skrajnim Hamasom, ki se je začel v noči na ponedeljek, trajal še vsaj nekaj dni.

Izraelska vojska je sporočila, da je bilo včeraj iz Gaze izstreljenih 180 raket. Na desetine izstrelkov je prestregel protiraketni sistem “Iron Dome”. Približno 40 izstrelkov iz Gaze ni preletelo mejne ograje in padlo znotraj te palestinske enklave.

Skupno je bilo od začetka spopada na Izrael izstreljenih skoraj 1300 raket in minometnih izstrelkov.

V Gazi je bilo v sedanjih spopadih ubitih 56 ljudi, med njimi štirinajst otrok in pet žensk, več kot 330 ljudi pa je bilo ranjenih. Na izraelski strani je bilo ubitih sedem ljudi, med žrtvami pa sta dva otroka, tri ženske in en vojak.

V izraelskih mestih z mešanim arabskim in judovskim prebivalstvom se širi nasilje, ki so ga spodbudili spopadi med izraelsko policijo in palestinskimi protestniki, ki so kulminirali prejšnji konec tedna v raketnem napadu iz Gaze in z izraelskimi povračilnimi ukrepi.

COMMENTS

Wordpress (0)