(VIDEO) Okrogla miza – “Energetska zelena preobrazba Slovenije – vloga jedrske energije in obnovljivih virov” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Okrogla miza – “Energetska zelena preobrazba Slovenije – vloga jedrske energije in obnovljivih virov”

(VIDEO) Okrogla miza – “Energetska zelena preobrazba Slovenije – vloga jedrske energije in obnovljivih virov”

Zaveze na področju varovanja okolja na eni strani in energetska oskrba na drugi strani so za zeleno prihodnost družbe izjemno pomembni. Slovenija je bila, ko gre za področje energetike, v preteklosti že talec napačnih odločitev, posledice pa lahko čutimo še danes.
Alternativni viri energije so vsekakor nujni, hkrati pa je treba poiskati načine, kako energijo pridobivati na okolju najmanj škodljiv način.

V luči vsega navedenega je evropski poslanec dr. Klemen Grošelj (Renew Europe/LMŠ) pripravil okrogle mize “Energetska zelena preobrazba Slovenije – vloga jedrske energije in obnovljivih virov”.

Danes ob 11.00, neposredni video prenos pogovora tudi na FB strani http://facebook.com/strankalms

Slovenija je bila v…

Objavil/a Klemen Grošelj dne Nedelja, 09. maj 2021

 

Poleg gostitelja dr. Grošlja bodo na okrogli mizi sodelovali tudi:
– mag. Vojmir Urlep, dolgoletni predsednik uprave družbe Lek, d. d., in svetovalec v kabinetu predsednika vlade RS Marjana Šarca
– mag. Vekoslav Korošec, direktor Združenja za inženiring pri GZS in nekdanji direktor ELES – Elektro Slovenija, d. o. o.
– Marjan Šarec, predsednik stranke LMŠ.

Sodelujoči se bodo v razpravi dotaknili številnih pomembnih vprašanj v energetiki, tudi o vlogi jedrske energije in vodika ter zakaj hidro potencial (Srednja Sava) ter potenciala vetra in sonca niso izkoriščeni. Z video nagovorom in pogledom na razvoj energetske zelene prihodnosti pa bo sodeloval tudi evropski poslanec iz Francije, član Odbora za industrijo, raziskave in energetiko v Evropskem parlamentu Christophe Grudler.

COMMENTS

Wordpress (0)