(VIDEO) Perič, Horvat in Krivec prišli do Zorčiča – Ali so v mapi prinesli podpise za razrešitev? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Perič, Horvat in Krivec prišli do Zorčiča – Ali so v mapi prinesli podpise za razrešitev?

(VIDEO) Perič, Horvat in Krivec prišli do Zorčiča – Ali so v mapi prinesli podpise za razrešitev?

Vodje poslanskih skupin koalicije so predsedniku DZ Igorju Zorčiču danes prinesli 47 poslanskih podpisov s pozivom k odstopu. Odločitev pričakujejo do začetka prihodnjega tedna, sicer bodo ponovno vložili predlog za njegovo razrešitev, je povedal vodja poslancev SDS Danijel Krivec. Zorčič se bo o odstopu odločil po pogovorih z določenimi poslanci.

Medtem ko vodje koalicijskih poslanskih skupin trdijo, da so zbrani podpisi dokaz, da ima koalicija za razrešitev dovolj glasov, naj bi nekateri podpisani svoj podpis razumeli zgolj kot poziv Zorčiču, naj odstopi sam. “Če smo jih nesli predsedniku DZ-ja, mu jih verjetno nismo nesli za rojstni dan ali pa, ker je jutri neki praznik. Upam, da se razumemo. Ne vem, zakaj tako neumna vprašanja,” je ob vprašanjih glede namena seznama novinarjem v DZ-ju dejal Krivec.

Predsednik DZ-ja Zorčič je v izjavi novinarjem pojasnil, da so mu vodje poslanskih skupin koalicijskih strank SDS-a, NSi-ja in SMC-ja na vpogled prinesli liste s podpisi poslancev, kjer pa ni bilo posebne izjave, čemu so podpisi namenjeni. Kot so pojasnili, naj bi podpisi dokazovali, da imajo podporo za razrešitev predsednika DZ-ja, je dodal.

Po njegovih besedah so bili podpisi neoštevilčeni in tudi niso bili razporejeni po poslanskih skupinah. “Ne vem niti, kdo vse je podpisan in kdo ne,” je povedal Zorčič. Napovedal je, da bo opravil pogovore z določenimi poslanci in se odločil, kako naprej – ali bo odstopil ali odločitev o funkciji prepustil poslancem na tajnem glasovanju.

COMMENTS

Wordpress (0)