(V ŽIVO) Protestniki napovedali “protestni kres”, s katerim naj bi “podkurili” Janševi vladi – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki napovedali “protestni kres”, s katerim naj bi “podkurili” Janševi vladi

(V ŽIVO) Protestniki napovedali “protestni kres”, s katerim naj bi “podkurili” Janševi vladi

Iz protestne ljudske skupščine so sporočili, da bodo danes ob 19:00 nadaljevali s kolesarskimi protesti. Kolesarje vabijo na “protestni kres” na predvečer praznika dela.

Med kolesarjenjem nameravajo na več točkah po Ljubljani prižgati “simbolne ognje upora”, ob zaključku pa bodo izvedli tudi pomenljiv protestni kres na Trgu republike. “Poskrbeli bomo, da na poslanskih in ministrskih stolčkih ne bo tako zelo udobno, ampak jim bo zaradi nelagodja postajalo čedalje bolj vroče” so zapisali v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo spodaj.

“V torek se je odvil največji protestni shod v zadnjih letih in združena 15- tisoč glava množica je dala vladi jasen signal, da imamo dovolj! Da trenutna vlada ne predstavlja ideje, ki so jo imele naše prednice in predniki, ki so se borili za svobodo in da večinski del prebivalstva ne želi nadaljevati v smeri, ki drvi v propad demokracije in vladavine prava.

Poleg vseh javnomnenjskih anket, ki vedno znova dokazujejo, da se nezadovoljstvo in nezaupanje v delo vlade iz meseca v mesec povečuje, je v torek ljudstvo povsem jasno izreklo nezaupnico vladi. Sedaj je čas, da to naredijo tudi vse poslanke in poslanci, ki se še vedno krčevito oklepajo svojih stolčkov in položajev.

Čas je, da naredijo najbolj odgovorno stvar, ki jo v tem trenutku lahko in še v zadnjem trenutku preprečijo propad naše družbe. Njihova dolžnost je, da delajo v dobrobit ljudstva, da delujejo v imenu ljudstva in zastopajo mnenje ljudstva. S podpiranjem vlade Janeza Janše te svoje primarne funkcije in poslanstva ne zasledujejo. Če nadaljujejo v tej koaliciji, delajo to izključno zaradi lastnih dobrobiti!

In tega ne bomo dovolili. Vse poslanke in poslance pozivamo, da se nehajo oklepati svojih stolčkov in prevzamejo odgovornost. Čas je, da se nehajo sprenevedati, da nehajo patetično lajnati, da »delajo za ljudi« in da »vlada dela dobro«, »da rešujejo življenja« in da pomagajo pri okrevanju.

Demokracija, vladavina prava in svoboda medijev v Sloveniji še nikoli niso bile tako ogrožene, kot ravno v tem trenutku. Socialne stiske mladih niso bile še nikoli tako pereče, kot so danes. Mednarodni ugled Slovenije še nikoli ni bil tako zelo okrnjen, kot je sedaj; dva meseca pred začetkom predsedovanja Evropski uniji.

Ljudje še nikoli do sedaj, v celotni zgodovini Slovenije, niso že več kot eno leto vztrajali na ulicah, na protestih in tako odločno ponavljali, da je DOVOLJ.

Poslanke in poslanci nimajo prav nobenega izgovora več, s čimer bi lahko opravičevali svoje kolaborantstvo z Janezom Janšo.

Njihova edina dolžnost je, da izstopijo iz tega vlaka, ki drvi v propad!

Pozivamo jih, da vstanejo iz svojih udobnih stolčkov in stopijo na stran ljudstva! Ta vlada mora pasti, bo padla in zdaj je njihova zadnja možnost, da se postavijo na stran razuma, demokracije, človekovih pravic, vladavine prava in ustave.

In če tega ne bodo storili sami, bo ljudstvo vzelo oblast nazaj. Podkurili jim bomo pod nogami in jim dali jasno vedeti, da njihova dejanja niso sprejemljiva. Da so oni prav tako soodgovorni za katastrofalno stanje v Sloveniji in nosijo povsem enako velik del odgovornosti za nastalo škodo, kot Janša sam.

Janez Janša je v oklepanju oblasti čedalje bolj patetičen in patološki. Če res verjame, da bodo množični protesti povzročili “stotine mrtvih in obolelih” kot je zapisal v objavi na Twitterju, lahko dobesedno v trenutku reši mnoga človeška življenja in sproži postopke za predčasne volitve. S svojimi potezami, izjavami in dejanji je Janez Janša že od samega začetka glavni organizator teh protestov in edini, ki jih lahko nemudoma ustavi. Vse, kar zahtevamo od te vlade, je, da nemudoma omogoči predčasne volitve.

Janša je v preteklosti v opoziciji večkrat poudaril, da bi morala vlada, ki ji pade podpora pod 30 %, odstopiti. Danes pa se spreneveda, laže in manipulira. In če njegove besede vzamemo resno, bi torej raje žrtvoval več sto ljudi, kot pa omogočil prebivalkam in prebivalcem, da na demokratičnih volitvah izberemo svoje voditelje. Ali obstaja kakšen boljši primer fašističnega totalitarističnega razmišljanja in delovanja? Edina druga možna interpretacija njegove izjave je, da ponovno zlorablja epidemijo, manipulira in širi strah ter razdor med prebivalstvom. V obeh primerih je njegov odziv neodgovoren, neetičen in nedopusten!

Poslanke in poslanci imajo še zadnjo priložnost, da nehajo podpirati vlado, ki je povsem izgubila zaupanje ljudi, se organizirajo, kot se je v torek organizirala Združena ljudska fronta in poskrbijo, da ta vlada pade! V kolikor se to ne bo zgodilo, bodo v naslednjih tednih sledili še bolj množični protesti!

Danes ob 19:00 nadaljujemo kolesarske proteste, s katerimi bomo spet zavzeli trge in ulice po celi Sloveniji. Predali bomo jasno sporočilo združenega ljudstva poslankam in poslancem. Med kolesarjenjem bomo na večih točkah po Ljubljani prižgali simbolne ognje upora, ob zaključku pa bomo ob približno 20:00 izvedli tudi pomenljiv protestni kres na Trgu republike. Poskrbeli bomo, da na poslanskih in ministrskih stolčkih ne bo tako zelo udobno, ampak jim bo zaradi nelagodja postajalo čedalje bolj vroče”.

COMMENTS

Wordpress (0)