(VIDEO) Bo Janez Janša moral na sodišče še zaradi očitkov o “ukradeni judovski vili”? – Tanja Fajon zaradi “razširjanja laži” napoveduje pravno pot – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bo Janez Janša moral na sodišče še zaradi očitkov o “ukradeni judovski vili”? – Tanja Fajon zaradi “razširjanja laži” napoveduje pravno pot

(VIDEO) Bo Janez Janša moral na sodišče še zaradi očitkov o “ukradeni judovski vili”? – Tanja Fajon zaradi “razširjanja laži” napoveduje pravno pot

V slovenski javnosti se že dlje časa poteka polemika o “ukradeni” judovski vili Moskovič, v kateri domuje politična stranka Socialnih demokratov. Stranka pod vodstvom evropske poslanke Tanje Fajon je večkrat zanikala, da bi v menjavi z državo za prostor v državnem zboru za “judovsko vilo” bilo karkoli spornega.

Zadeva je nedavno ponovno eskalirala, ko je bila afera z ukradeno judovsko vilo nekakšen “payback” za afero “non paper,” ki jo je Janša pripisal tudi predsednici socialnih demokratov Tanji Fajon. Sledilo je pismo Evropske judovske skupnosti, ki je zahtevala, da se vila v lasti slovenske judovske skupnosti vrne.

Tanja Fajon: “Nam je pisala Evropska judovska zveza. Tudi njim sem odgovorila v pismu, vendar se niso odzvali. Tudi Evropskemu judovskemu kongresu, ki sem ga obiskala ta teden, dogovorili smo se za sestanek. To je krovna organizacija, ki združuje tudi judovsko slovensko skupnost in veliko skupnosti praktično ne samo v Evropi, ampak v svetu.
Ta organizacija, ki nam pa je pisala, lahko povprašate Evropski Judovski kongres, ki mi je zatrdil, da je dejavnost enega bolj ali manj radikalnega človeka, ki povzroča veliko težav tudi na Madžarskem, ker je močno povezan z režimom Orbana, in je to akcija, ki bi jo imenovala z zelo politično akcijo in ki je na žalost tudi akcija proti Socialnim demokratom s strani predsednika vlade in njegovih podpornikov. Evropski judovski kongres mi je dal dovolj argumentov, da imamo tudi pravno podlago, za katero ves čas trdimo, in še enkrat, mi bomo po pravni poti tudi dokazovali. Vila na Levstikovi je bila nazadnje v lasti vlade RS. Tako, da mene tu pravzaprav nič ne skrbi, me pa skrbi to, da si politiki, ki imajo neko odgovornost, kot je predsednik vlade, tako z lahkoto upajo lagati in diskreditirati politične nasprotnike”.

Fajonova je afero z domnevno ukradeno judovsko vilo, v kateri je sedež stranke, tako neposredno obtožila predsednika vlade Janeza Janšo, ki naj bi s koordinirano akcijo preko Madžarske in povezav Evropske judovske zveze preko Orbana sproducirala afero, ki bo epilog očitno dobila na sodišču.

“Jaz sem imela priložnost ta teden obiskati tudi Evropski judovski kongres. Smo imeli zelo dober pogovor, to je krovna organizacija, ki je močno obsodila to Evropsko judovsko združenje, ki nam je pisalo. To je organizacija enega radikalnega posameznika, ki povzroča veliko škode Judovski zvezi. Kar pa zadeva našo nepremičnino na Levstikovi, je to pravno povsem urejeno, pridobljeno z menjalno pogodbo z vlado RS, ki je bila zadnja lastnica te hiše. Pred tem je bila njena lastnica slovenska državljanka, zato je mogoče je to primerno vprašanje za vlado in tudi za predsednika vlade, ki to laž o ukradeni vili razširja. Bomo pa tudi po pravni poti postopali, da bomo dokazali svoje argumente,” je še povedala Fajonova.

COMMENTS

Wordpress (0)