Janša policiji namignil, kje naj išče organizatorje torkovega protesta – V stranki SD – Fajonova pa mu cinično odgovarja: “Dobro, da zdaj vemo. To bo zmagovalen rezultat na volitvah. Upam, da bodo čim prej” – TOPNEWS.si

Janša policiji namignil, kje naj išče organizatorje torkovega protesta – V stranki SD – Fajonova pa mu cinično odgovarja: “Dobro, da zdaj vemo. To bo zmagovalen rezultat na volitvah. Upam, da bodo čim prej”

Janša policiji namignil, kje naj išče organizatorje torkovega protesta – V stranki SD – Fajonova pa mu cinično odgovarja: “Dobro, da zdaj vemo. To bo zmagovalen rezultat na volitvah. Upam, da bodo čim prej”

Na trgu lahko stojiš, če gledaš v tla. Ne smeš pa stati na trgu, če upaš fašizmu pogledati v oči, je na Twitterju zapisal poslanec SD-ja Marko Koprivec. Nato pa še dodatek. Vseh bizarnih početij in afer, ki se vrstijo iz dneva v dan, ne želim niti naštevati, ker se mi želodec obrača. Jaz ne bom stal na trgu. In ne bom gledal v tla. Se vidimo. Smrt fašizmu”. Zapis je bil objavljen na Twitterju pred protesti.

Na retvit ni bilo treba dolgo čakati. Janez Janša je na tvit Koprivca napisal: Organizator neprijavljenega, nezakonitega shoda v času epidemije #COVID19 z namenom širjenja virusa je kar odkrito @strankaSD. Zanje žrtve niso pomembne. Za primer, če @policija_si išče organizatorje”.

Janši je odgovorila kar predsednica stranke SD Tanja Fajon: “Dobro, da zdaj vemo. To bo zmagovalen rezultat na volitvah. Upam, da bodo čim prej”.

Čeprav naj bi bile volitve šele po predsedovanju, pa naj bi vsaj po nekaterih informacijah stranke bile v stalni pripravljenosti za morebitne izredne volitve, če bi se zgodilo kaj “nepredvidljivega”, pa so v ta namen menda nekatere že zakupile oglaševalske panoje in pasove. Očitno je, da je glavna ost vladajoče SDS usmerjena proti stranki SD in manj proti ostalim strankam koalicije KUL.

Je pa sinoči, zanimivo, na otvoritvi spominskega obeležja Demosa na Račjem otoku Brda pri Kranju Dimitrij Rupel glavno ost kritike obrnil proti nameri o ustanovitvi levega Demosa, ki bi na volitvah lahko dobil več glasov kot SDS in s tem tudi mandat za sestavo vlade. Kaj natančno je mislil Rupel, ki je svoj nastop zaključil z besedami, da je “levi Demos nekaj takšnega kot desna osvobodilna fronta,“ ni popolnoma jasno.

“Naši nasprotniki gojijo in prilagajajo tista poglavja zgodovine, kjer so se razglasili kot zmagovalci, neskončno pa so užaljeni, ker so se izkazali kot poraženci v poglavju o naši državotvornosti in ustvarjajo mite, ki so falsifikati.” Slovenska levica v svoji vnemi ni niti neuspešna niti osamljena. Podobne ideje se širijo tudi po Evropi, kjer govorijo o moralni superiornosti levice, je navedel Rupel. Ob tem je spomnil še, da izvirno Demos ni bil enovita struktura, ampak koalicija šestih strank, ki so pokrivale vse klasične politične usmeritve.

Čeprav je do konca mandata še dobro leto dni pa v strankah že gledajo preko mandata sedanja vlade. V SDS-u so prepričani, da jim bo pripadel še en mandat, ki bi ga lahko ogrozila predvolilna koalicija levosredinskih strank. Zato ni presenečenje, da je Rupel sinoči napadel idejo levega Demosa.

COMMENTS

Wordpress (0)