(VIDEO) Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan za bosansko FACE TV: “Treba je verjeti Janši” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan za bosansko FACE TV: “Treba je verjeti Janši”

(VIDEO) Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan za bosansko FACE TV: “Treba je verjeti Janši”

“Izetbegoviću se je ponujala priložnost, da hrvaški in srbski del gresta v Hrvaško in v Srbijo, vendar tega ni nikoli sprejel kot realnost! Ne verjamem, da je ustvarjanje velike Hrvaške, velike Srbije in velike Albanije realna ideja, “je dejal nekdanji predsednik. Slovenije Milan Kučan kot gost v Centralnem dnevniku Face TV-ja.

Nekdanji predsednik Slovenije je izrazil obžalovanje, da se je Slovenija zapletla v špekulacije o prihodnosti BiH.

“Mislim, da je Slovenija vpletena, ni se vpletla sama. Janši je treba verjeti. Pahor je s tem vprašanjem želel dobiti dodatne argumente članov predsedstva BiH, da o mirni ločitvi v BiH ni mogoče govoriti, je poudaril Kučan.

Kučan je med drugim dejal, da se EU premalo ukvarja s problemom BiH. “Govoril sem z njimi, rekli so, da tu obstajajo težave, toda dokler ne bo vojne … In potem so se ustavili. Že pred Daytonom bi morala EU pripraviti načrt, kako bo BiH čim prej usposobljena. Od leta 2003, ko je BiH kandidirala za članstvo v EU, do leta 2016, ko je prejela prvi odgovor, se človek vpraša, kaj EU počne že 13 let, je dejal nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan. Oglejte si celoten pogovor med urednikom in voditeljem CD-ja Senadom Hažifejzovićem in njegovim gostom iz Slovenije Milanom Kučanom:

COMMENTS

Wordpress (0)