Zmago Jelinčič za sneg krivi Američane in Georga Sorosa – Kaj mu odgovarja v odzivih tvitosfera – TOPNEWS.si

Zmago Jelinčič za sneg krivi Američane in Georga Sorosa – Kaj mu odgovarja v odzivih tvitosfera

Zmago Jelinčič za sneg krivi Američane in Georga Sorosa – Kaj mu odgovarja v odzivih tvitosfera

Večji del države so zgodaj zjutraj zajele padavine, ki so zjutraj ponekod začele prehajati v sneg. Sneženje je sprva zajelo predvsem vzhodni del države in višje ležeče predele Gorenjske, dež počasi prehaja v sneg tudi po drugih delih države. Težav kljub napovedim za zdaj še ni, je pa več sneženja pričakovati v prihodnjih urah.

https://twitter.com/rtvslo/status/1379287562997673986

Poslanec Zmago Jelinčič je že našel krivca za neverjetno spremembo vremena. “Ali nam Američani za torek programirajo sneg? Ali gre za nov vidik ameriško evropske meteorološke vojne? Ravno ko bo vse zacvetelo bo prišel mraz, uničil cvetje in kar je še huje čebele. Pa bomo morali kupovati Sorošove paradajze, jabolka, koruzo… Kaj poreče Levica in NVO?,” je poslanec in predsednik SNS zapisal na Twitterju.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob 7. uri močno snežilo v Slovenj Gradcu in Ratečah, prav tako je snežilo v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Cerkljah ob Krki ter na denimo na Lisci. V Lescah in Črnomlju so padala ledena zrna, v Ljubljani pa dež s snegom. Rahlo je snežilo tudi na Kredarici.

V prihodnjih urah je po napovedih pričakovati, da bo začelo snežiti tudi drugod po državi. Kot opozarjajo na Arsu, bo veter na prehodu med Notranjsko in Primorsko prenašal sneg in gradil zamete. Razmere bodo po napovedih danes zjutraj in dopoldne marsikje povsem zimske. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.

https://twitter.com/rtvslo/status/1379296317063757829

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Ker so tla topla, se bo sneg hitro sesedal in talil. Ponoči se bo zjasnilo in pritisnil bo mraz.

https://twitter.com/nadkaku/status/1378771615903846403

https://twitter.com/hrastelj/status/1378987764671188995

Kljub vremenski napovedi pa pozebe danes še ne pričakujejo, lahko pa škoda nastane konec tedna, saj bo mraz vztrajal.

COMMENTS

Wordpress (0)