Google Maps začenja usmerjati voznike po “zelenih” poteh – TOPNEWS.si

Google Maps začenja usmerjati voznike po “zelenih” poteh

Google Maps začenja usmerjati voznike po “zelenih” poteh

Aplikacija GOOGLE Maps bo začela usmerjati voznike po poteh (eco-friendly routes), za katere ocenjuje, da ustvarjajo najnižje emisije ogljika na podlagi prometa, pobočij in drugih dejavnikov, je včeraj sporočilo podjetje.

Google, enota Alphabet Inc., je sporočila, da bo funkcija začela delovati letos v Združenih državah Amerike in nato v drugih državah v okviru zaveze, da bo s svojimi storitvami pomagala v boju proti podnebnim spremembam.

“Za približno polovico poti smo sposobni najti okolju prijaznejšo opcijo z minimalnimi ali nikakršnimi časovnimi stroški,” je povedal Russell Dicker, direktor izdelkov pri Googlu.

Google je še sporočil, da izvaja relativne ocene emisij s testiranjem različnih vrst vozil in vrst cest, pri čemer se opira na evidence ameriškega nacionalnega laboratorija za obnovljivo energijo (NLOE). Podatki o cestah prihajajo iz avtomobilov s Street Viewom kot tudi iz zraka in satelitskih posnetkov.

Načrtujejo tudi vključitev javnega prevoza

Vodja skupine za mobilnost NLOE Jeff Gonder je dejal, da je laboratorij, ki je razvil orodje FastE za oceno porabe električne energije vozil, ta mesec dosegel dogovor, da bo od Googla pridobil sredstva in preučil natančnost svojih ocen.

Od junija Googlova aplikacija Maps voznike opozarja, naj potujejo po območjih z nizkimi emisijami v Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem, v Španiji in Veliki Britaniji, kjer so nekatera vozila prepovedana.

V prihodnjih mesecih bodo uporabniki Google Maps lahko na enem mestu primerjali avtomobile, kolesa, javni prevoz in druge možnosti potovanja, namesto da izbirajo samo med različnimi cestami, poroča Reuters.

COMMENTS

Wordpress (0)