(V ŽIVO) Na Trgu republike protestniki organizirali tiskovno konferenco z zvižgačem Ivanom Galetom – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Na Trgu republike protestniki organizirali tiskovno konferenco z zvižgačem Ivanom Galetom

(V ŽIVO) Na Trgu republike protestniki organizirali tiskovno konferenco z zvižgačem Ivanom Galetom

Namesto tradicionalnih petkovih protestov je protestna ljudska skupščina na Trgu republike organizirala “Tiskovno z Galetom” Ob novinarski konferenci bo potekala tudi protikorupcijska rekreacija v skupinah največ do deset in ob spoštovanju zdravstvenih ukrepov, so sporočili iz protestne ljudske skupščine.

Sporočilo objavljamo v celoti spodaj.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo potekala danes, v petek 26. 3. 2021 ob 19h na Trgu republike.
Ta petek pod drobnogled vzamemo poročilo Računskega sodišča, ki nam ga bo na novinarski konferenci predstavil in strokovno argumentirano komentiral Ivan Gale, žvižgač, ki je kot eden prvih opozoril na nepravilnosti pri nabavi medicinske opreme in ki nezakonite postopke nabave opreme pozna iz prve roke.

Po skoraj letu dni so končno tudi uradno na dan prišle ugotovitve, ki razkrivajo nesposobnost te vlade in neopravičljive nepravilnosti! Te nas niso stale samo izgubljenega denarja, ampak tudi življenj!

V poročilu so zapisali: “Računsko sodišče je ocenilo, da Vlada, MZ, MGRT, MORS in Zavod (vsak v okviru svojih pristojnosti) niso bili učinkovito organizirani pri javnem naročanju in nabavah nujno potrebne zaščitne in medicinske opreme. Postopki javnega naročanja zato niso bili izvedeni v skladu z načeli transparentnosti, učinkovitosti in enakopravne obravnave ponudnikov zaščitne in medicinske opreme, postopki pa so bili v nekaterih primerih izvedeni tudi v neskladju s predpisi in drugimi akti. Učinek takega ravnanja se je ob opustitvi natančnega ugotavljanja zalog opreme in ustreznega ocenjevanja potreb po opremi odrazil tudi v tem, da je bila iz državnih blagovnih rezerv nekaterim uporabnikom razdeljena neustrezna zaščitna oprema oziroma ventilatorji, ki ob razdelitvi bolnišnicam niso bili primerni za takojšnje zdravljenje bolnikov s COVID-19. Določena količina opreme je bila brez ustreznih podlag razdeljena tudi subjektom, ki do nje niso bili upravičeni.” Revizorji Računskega sodišča so med preiskavo prepoznali tudi sume kaznivih dejanj pri trinajstih vladnih poslih in dokumente predali tožilstvu.

Poročilo sodišča je tako kljub pravnemu izrazoslovju povsem jasno: VLADA JE DELOVALA NEUČINKOVITO, NETRANSPARENTNO IN V NASPROTJU Z ZAKONI! Vsi odgovorni in vpleteni (začenši z ministrom Počivalškom) morajo biti nemudoma odstavljeni in za svoja dejanja odgovarjati tudi na sodišču!

V vsem vmesnem času so se Janez Janša in njegovi privrženci z žalitvami in podtikanji trudili osebno diskreditirati predsednika Računskega sodišča, Tomaža Vesela, in skušali vzbuditi dvom o tem, kar se danes potrjuje v revizijskem poročilu. S svojimi nizkotnimi pristopi še vedno nadaljujejo, saj preko novonastavljenega vodstva NPU nad Računsko sodišče pošiljajo policijo. To samo še dodatno potrjuje sume, saj je jasno, da Janez Janša to počne predvsem zato, ker se boji razkritij o delovanju in nesposobnosti vodenja vlade in obvladovanja pandemije. Istočasno je bila po političnem nareku sprožena tudi preiskava zoper direktorja STA.

Še bolj pa je zaskrbljujoče (skoraj spregledana) informacija, da bodo, po poročanju Radia Slovenija, na Policiji v kratkem vzpostavili kar 54 (ŠTIRIINPETDESET!) novih delovnih mest na področju tajnega policijskega delovanja in sledenja! Tako bo lahko odstopljeni minister Hojs povsem mimo razpisov in brez odprtega poziva (niti znotraj same policije) namestil 54 tajnih policistov, povsem po izboru trenutne strahovlade. Zakaj v Sloveniji naenkrat potrebujemo 54 novih tajnih policistov? Odgovor je povsem na dlani … Brez vsakega pretiravanja lahko ugotovimo, da moramo s skupnimi močmi v najkrajšem možnem času odstavili strahovlado ali pa bomo živeli v dejanski diktaturi brez svobode medijev in pod nadzorom politične tajne policije.

V protestnem gibanju kljub vsemu še vedno verjamemo v možnost neodvisnega delovanja ključnih državnih institucij in da Janezu Janši (še) ni uspelo podjarmiti vseh vzvodov moči. Na podlagi strokovnih in verodostojnih ugotovitev se hkrati civilna družba z žvižgačkami in žvižgači vse bolj povezuje v boju za transparentnost in zaščito demokracije. Ključen del tega boja ste tudi predstavniki medijev, ki vztrajate v svojem poslanstvu, navkljub političnim pritiskom in ne pristajate na samo-cenzuro!

Čas je, da se umazani posli te vlade dokončno razkrijejo in da vsi vpleteni plačajo ceno!

Ta vlada mora odgovarjati za svoja dejanja! Ta vlada mora past!

Upor se krepi! Se vidimo ob 19h na Trgu republike!

P.S. Ob novinarski konferenci bo potekala tudi protikorupcijska rekreacija v skupinah največ do deset in ob spoštovanju zdravstvenih ukrepov.

COMMENTS

Wordpress (0)