(V ŽIVO) Luka Mesec zavrnil vabilo Boruta Pahorja – Tudi poslanka LMŠ Jerca Korče odgovraja na kratko: “Ne” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Luka Mesec zavrnil vabilo Boruta Pahorja – Tudi poslanka LMŠ Jerca Korče odgovraja na kratko: “Ne”

(V ŽIVO) Luka Mesec zavrnil vabilo Boruta Pahorja – Tudi poslanka LMŠ Jerca Korče odgovraja na kratko: “Ne”

Predsednik republike Borut Pahor bo jutri priredil srečanje vodij parlamentarnih strank in poslanskih skupin ter ministra za zdravje in njegove strokovne skupine o strategiji boja z epidemijo covid-19 in o nujno potrebnih sistemskih spremembah v javnem zdravstvenem sistemu. Odzval se je koordinator Levice Luka Mesec.

Luka Mesec odgovarja, da žal tudi tokrat ne more sprejeti Pahorjevega vabila na posvet s predsednikom vlade. “Od zadnjega posveta, ki ste ga organizirali pred dobrim mesecem na Brdu pri Kranju, se namreč v načinu delovanja vlade ni spremenilo nič. Vlada, na čelu z njenim predsednikom Janezom Janšo, še vedno vsakodnevno spodkopava demokratično ureditev in njene institucije. Nadaljuje vojno proti medijem, napada ustavno sodišče, državljanom odreka temeljno pravico do svobodnega izražanja in protesta ipd. Vi pa ob tem še vedno molčite,” piše koordinator Levice.

Na konkretno novinarsko vprašanje poslanki Jerci Korče, ali bo jutri na Brdu sodelovala tudi stranka LMŠ, je bila Korčetova kratka: “Ne”.
“Najprej, če želiš imeti tako srečanje in razvozlati razloge, zakaj smo v taki situaciji in preprečiti morebitno ponovitev v prihodnje, moraš priznati, da si zavozil. Ta vlada ne priznava, da je zavozila reševanje in obvladovanje epidemije. Druga zadeva, v LMŠ smo povedali, da je prostor za diskusijo, tudi za to, da stroka pove svoje, tukaj v državnem zboru, tukaj, kjer lahko sliši zadeve tudi javnost. Ker pojasnila politike morajo priti do javnosti, ker javnosti nenazadnje vsi skupaj odgovarjamo in javnost nima dostopa slišati skozi zaprta vrata in stene tega, kar se gospoda meni na Brdu. Tako, da mi smo sklicali sejo v Listi Marjana Šarca, seja bo potekala v državnem zboru, povabljena je stroka, povabljeni so politični odločevalci in če je iskren namen, da se pove, kaj je šlo narobe in kaj je treba spremeniti, potem je priložnost tukaj, v hramu demokracije,” je še povedala Jerca Korče.

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1371813490814558215

COMMENTS

Wordpress (0)