(V ŽIVO) Karl Erjavec komentiral hišno preiskavo pri Aleksandri Pivec in pojasnil, zakaj ne bo odpiral pisma računskega sodišča – DeSUS ne bo podpisal sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Karl Erjavec komentiral hišno preiskavo pri Aleksandri Pivec in pojasnil, zakaj ne bo odpiral pisma računskega sodišča – DeSUS ne bo podpisal sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado

(V ŽIVO) Karl Erjavec komentiral hišno preiskavo pri Aleksandri Pivec in pojasnil, zakaj ne bo odpiral pisma računskega sodišča – DeSUS ne bo podpisal sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado

Seja vodstva stranke Desus, ki se je začela ob 12.uri, je trajala več kot dve uri. Kot je povedal predsednik stranke Karl Erjavec, so se temeljito pogovorili o aktualni situaciji in tudi o tem, kakšen je trenutni položaj stranke DeSUS. DeSUS bo predsednika DZ Igorja Zorčiča posebej obvestil o tem, da je stranka v opoziciji. Tudi minister Jože Podgoršek te funkcije ne more več opravljati kot član DeSUS, je po seji vodstva povedal predsednik Karl Erjavec. Napovedal je pogovor s poslancema Brankom Simonovićem in Ivanom Hršakom in predlog za zamenjavo generalnega sekretarja Desusa.
“Lahko povem, da smo sprejeli odločitve, da bomo poslali posebno obvestilo predsedniku državnega zbora gospodu Igorju Zorčiču, da je stranka DeSUS v opoziciji, ker vidimo, da je veliko razprave o tem, kje pravzaprav se nahaja stranka DeSUS,” je dejal Erjavec.

“Naslednji sklep, ki je bil sprejet, je, da opravijo pogovore z dvema poslancema. Kar se tiče Franca Jurše, jaz sem že z njim opravil pogovor prejšnje dni in sicer glede tega, ali ostaja član stranke Desusa in če podpira sklepe stranke Desus. Gre za sklepe sveta stranke, kjer je bilo odločeno, da je stranka DeSUS v opoziciji. Odgovor je pozitiven tako, da je od vsega začetka spoštoval sklepe stranke DeSUS. Enako glede Jurija Lepa. Tudi ta pogovor je bil že opravljen. Pri njemu tako ali tako pač ni bilo nobenih pomislekov. Je ves čas tudi javno predstavljal svoja stališča, da pač podpira odločitev sveta stranke, da je stranka Desus v opoziciji”.
Erjavec je napovedal, da bo v naslednjih dneh povabil na pogovor tudi ostala dva poslanca, to se pravi Ivana Hršaka in Branka Simonoviča.
Glede poslancev Desusa je še dejal, da je bilo zanj ključno, da so se trije podpisali pod prvi predlog nezaupnice vladi Janeza Janše. “Trije poslanci so spoštovali sklepe stranke, tudi tega, da podprejo mojo kandidaturo za mandatarja,” je prepričan Erjavec.

Napovedal je, da bo na prvi seji izvršnega odbora, ki bo najverjetneje prihodnji teden, za novega generalnega sekretarja stranke predlagal Zlatka Ficka. To funkcijo zdaj opravlja Lidija Štruc.

Po Erjavčevih navedbah je na strankarskem terenu nekaj nezadovoljstva, pozivi gredo v vse smeri: “Kar se tiče pozivov iz terena moram reči, da je na terenu nekaj nezadovoljstva. Pozivi gredo v vse smeri, od tega, da bi bilo treba kakšnega poslanca izključiti, do tega, da bi moral morda kot predsednik stranke razmisliti, ali naj ponudim glasovanje o zaupnici. “Ti pozivi so po njegovih navedbah posamični in ne gre za trend.

Zatrdil je še, da DeSUS ne bo podpisala sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado. Bodo pa po njegovih besedah konstruktivni in podpirali predloge, če bodo v korist starejših oz. upokojencev.

Glede hišne preiskave pri Aleksandri Pivec pa je Erjavec dejal: “Poglejte, to je pa tisto, kar sem že na kongresu 18. januarja govoril, da če bomo izbrali oziroma če bo ona izbrana za predsednico, da se bodo slej ko prej s tem pokazale težave. Težave so se pokazale še hitreje, vemo, da je po mesecu izgubila zaupanje s strani stranke in tudi poslanske skupine. Danes pa vidimo, da se določeni postopki odvijajo. Jaz upam, da se odvijajo korektno. Pač, vsak prevzema zmeraj odgovornost za svoja dejanja”.

Erjavec je potrdil, da je dobil tudi pošto z računskega sodišča. Res je, dobil sem pošto s strani računskega sodišča. Glede na to, da sem bil minister za obrambo in vemo, da je uprava za zaščito in reševanje imela določene pristojnosti v zvezi s tem. Moram vas pa razočarati, ker te kuverte nisem odprl in namenoma je nisem odprl zato, ker ves čas sem tudi s strani Roberta Polnarja napaden, da naj bi izdajal neke tajnosti. Tako da mediji od mene ne boste dobili nobene informacije, kaj je v tem poročilu in ta kuverta bo ostala zaprta”.

Na vprašanje, ali ga nič ne zanima, kaj je notri, pa je Erjavec dejal, da jo bo kdaj kasneje prebral, “ko ne bo več v politiki aktualna”.

COMMENTS

Wordpress (0)