“Če je smeh pol zdravja, potem sva z ministrom Alešem Hojsom ta teden zagotovo veliko prispevala k boljšemu počutju in javnemu zdravju” – Zdravko Počivalšek pravi, da mu je najbolj všeč šala, da samo on in Chuck Norris lahko iz špricarja popijeta vodo – TOPNEWS.si

“Če je smeh pol zdravja, potem sva z ministrom Alešem Hojsom ta teden zagotovo veliko prispevala k boljšemu počutju in javnemu zdravju” – Zdravko Počivalšek pravi, da mu je najbolj všeč šala, da samo on in Chuck Norris lahko iz špricarja popijeta vodo

“Če je smeh pol zdravja, potem sva z ministrom Alešem Hojsom ta teden zagotovo veliko prispevala k boljšemu počutju in javnemu zdravju” – Zdravko Počivalšek pravi, da mu je najbolj všeč šala, da samo on in Chuck Norris lahko iz špricarja popijeta vodo

Minuli teden sta v slovenski javnosti največ prahu dvignila ministra Zdravko Počivalšek in Aleš Hojs. Oba sta sinoči nastopila v oddaji Planet 18, kjer sta se odzvala tudi na zapise in komentarje ter celo filmske izpeljave nedavnih dogodkov, ki so razburili ljudsko domišljijo, predvsem pa obilico smeha in politične satire. Po padcu socializma pa so politične šale dozdevno izgubile svojo vlogo. Zdravko Počivalšek in Aleš Hojs sta poskrbela, da so se vrnile in da so njihove tarče postali politiki.

https://twitter.com/Mirko_Mayer/status/1360507777865629699

“Če je smeh pol zdravja, potem sva z ministrom Alešem Hojsom ta teden zagotovo veliko prispevala k boljšemu počutju in javnemu zdravju. Raje vidim, da se ljudje šalijo na moj račun, kot da širijo laži,” je sinoči dejal Zdravko Počivalšek, ki je razburil z izjavo, da je v Jeruzalemu pil samo vodo. Pravi, da ga je najbolj nasmejala domislica, da samo on in Chuck Norris lahko iz špricarja popijeta samo vodo.

Mirko Mayer zagotavlja, da je videl na lastne oči, da je Počivalšek govoril resnico, saj je vrč vode izpraznil na dušek.

Vsaj toliko prahu kot Počivalšek je dvignil tudi notranji minister Aleš Hojs zaradi poskusa prehoda državne meje s Hrvaško. “Pozabil sem test. Redno tedensko se testiramo, ko sem pa to ugotovil tam nekje v Kopru, sem rekel, da bom vseeno poskusil, da me pravzaprav zanima, kakšne postopke Hrvati izvajajo. Tudi glede na to, da sem dobil kar nekaj pripomb v tej smeri, da so nekatere naše državljane na Hrvaško spustili vezano na prehod zaradi vzdrževanja oz. drugih del na nepremičninah na Hrvaškem, da nekatere niso,” je minister med drugim pojasnil svojo pot tudi s tem, da je želel na lastne oči preveriti, kako dosledno sosedi Hrvati preverjajo razloge za prehod meje.

Nato se je vsulo na družbenih omrežjih in nikakor ne pojenja.

Manj zadovoljen s šalami na svoj račun je notranji minister Aleš Hojs, ki pravi, da mu ni prav, da so v to vpletli družino in predvsem njegovo mamo, ki je postala prava zvezda, čeprav je verjetno nihče niti ne pozna. Sicer pa dokler se ljudje šalijo in zbijajo šale na račun politikov so zadeve v družbi še znosne. Ko ni več šal in ko ljudje obmolknejo, pa zadeve postanejo bolj nerodne in kompleksne. Šale so postale nekakšen ventil za napeto politično vzdušje pred glasovanjem o konstruktivni nezaupnici jutri.

COMMENTS

Wordpress (0)