(V ŽIVO) “Ni bilo nobenega kosila, še najmanj žabjih krakov, ampak samo prleški sendviči za sabo” – Izjava poslanke SMC Mojce Žnidarič iz Ormoža in odzivi opozicije o aferi “Počivalšek” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Ni bilo nobenega kosila, še najmanj žabjih krakov, ampak samo prleški sendviči za sabo” – Izjava poslanke SMC Mojce Žnidarič iz Ormoža in odzivi opozicije o aferi “Počivalšek”

(V ŽIVO) “Ni bilo nobenega kosila, še najmanj žabjih krakov, ampak samo prleški sendviči za sabo” – Izjava poslanke SMC Mojce Žnidarič iz Ormoža in odzivi opozicije o aferi “Počivalšek”

Po sestanku na ormoški občini je minuli petek audi gospodarskega ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška (SMC) parkiral pred gostiščem Taverna v Ivanjkovcih. Skupaj z ministrovim vozilom pa vsaj še deset drugih avtomobilov, v glavnem lokalnih funkcionarjev ali pa zasebnikov s člansko izkaznico SMC.

Dogajanje so danes komentirali tudi v opoziciji, ki so ga v glavnem kritično obsodili. Tanja Fajon, predsednica SD: “Gre očitno za dvojna merila. Na eni strani otroci ne morejo v šole, ljudje ne morejo delati, na drugi strani si lahko minister za gospodarstvo privošči posedanje v gostilni ne glede na to, ali je šlo za sestanek ali karkoli drugega. Očitno dvojna merila, v njegovem primeru pa gre še za večjo odgovornost”.

Ob tem je opozorila, da ima Počivalšek še večjo odgovornost. “Ne le, da mora minister oditi, tako kot mora oditi celotna vlada, to je še en kamenček več za njegovo odgovornost, ki jo že tako ima pri nabavi zaščitne opreme. Mislim, da si takšnih stvari res ne bi smel privoščiti,” je ocenila.

Brane Golubovič, vodja poslanske skupine LMŠ: “Zdravko Počivalšek in ta vlada s svojimi ravnanji in dejanji, s svojo aroganco in napuhom sporočajo, da pravila, ki jih sami sprejemajo, za njih ne veljajo. Veljajo pa za vse ostale in sporočajo, da so nedotakljivi. Sporočajo nam, da jim je dobro in normalno, da gre ta država v avtokracijo. V zahodnih, zrelih demokracijah bi minister in oba poslanca že odstopili. Pri nas pa bodo iskali različne izgovore, zakaj se je to zgodilo,” je v izjavi v DZ ocenil vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović.

Luka Mesec: “Mislim, da je Počivalškovo obedovanje v neki oštariji samo še eden od pokazateljev, da ta vlada ustvarja prvo in drugorazredne državljane. Drugorazredni smo vsi, prvorazredni pa so vlada in vsi okrog nje, ker oni se obnašajo, kot da zanje odloki ne veljajo”. Mesec ugotavlja, da za vlado odloki očitno res ne veljajo. “Če za vse velja, da so lokali zaprti, so lokali zanje odprti. In to, da minister stopi pred kamere in začne stvar pojasnjevati, češ da je tam pil samo vodo, v ničemer ne zmanjša njegovega prekrška,” meni.

Alenka Bratušek: “V stranki SAB bi si želeli, da smo v naši državi vsi enaki. Skratka, da nismo nekateri prvorazredni in drugi drugorazredni. Odnos ali pa ta sestanek kaže na to, da očitno nekateri so prvorazredni, vsi ostali smo pa drugorazredni”. Ob tem je predsednica SAB opozorila, da težko ljudem nekaj predpišeš, zahtevaš, da to spoštujejo, jih kaznuješ s 400 evri, če na prostem pojedo rogljiček, hkrati si pa kot minister in predsednik vladne stranke dovoliš imeti sestanek v zaprti gostilni. “Najprej bi tisti, ki odloke sprejemajo, morali te odloke spoštovati,” je poudarila.

Tam je bila tudi poslanka Mojca Žnidarič iz Ormoža in je na Twitterju o dogodku povedala, da je šlo za dlje časa načrtovani sestanek z obrtniki. Zbralo se je devet ljudi. Zatrdila je, da niso jedli, ampak samo popili vodo. Upoštevali so vsa epidemiološka pravila. Danes pa je novinarjem v DZ  izjavila: “Glejte, ni bilo nobenega kosila, še najmanj žabjih krakov. Še manj glasbe žive, kot je bilo slišati v medijih. Na koncu sestanka so bili v posebnem ločenem prostoru na razpolago taki prleški sendviči, ki si jih je lahko vsak vzel za sabo”.

Ob 15 uri se bo odzval tudi minister Zdravko Počivalšek. Izjavo prenašamo v živo.

COMMENTS

Wordpress (0)