Prvi ameriški par spremenil dekoracijo v Beli hiši: Selitev je trajala 5 ur, takšna je nova podoba predsedniške rezidence – TOPNEWS.si

Prvi ameriški par spremenil dekoracijo v Beli hiši: Selitev je trajala 5 ur, takšna je nova podoba predsedniške rezidence

Prvi ameriški par spremenil dekoracijo v Beli hiši: Selitev je trajala 5 ur, takšna je nova podoba predsedniške rezidence

Nova uprava Joeja Bidena, predsednika ZDA, ni začela le s spremembo državne politike, temveč je spremenila tudi dekor znotraj Bele hiše.

Nova podoba Bele hiše je deloma zabavna, hkrati pa so vstavili osebni in ne le politični pečat, poroča Independent.

Med inavguracijo je 90 članov osebja Bele hiše pomagalo vseliti družino Biden, selitev pa je trajala pet ur.

Biden je načrtoval vselitev 20. januarja, vendar ne bo popolnoma spremenil videza Bele hiše niti ne namerava najeti osebnega dekoraterja.

Independent piše, da družina novega predsednika ZDA ni imela težav pri spremembi nekaterih podrobnosti, verjetno pa bodo morali v obnovo ene najslavnejših stavb na svetu vložiti še milijon dolarjev.

Ena izmed sprememb je kip legendarnega borca ​​za pravice kmetov Cesarja Chaveza, ki so jo postavili za predsedniško mizo v Ovalni pisarni.

“Postavitev očetovega kipa v ovalni kabinet simbolizira nove dni, novo upanje za naš narod. To ne govorim zato, ker je očetu v čast, temveč zato, ker predstavlja vero in spodbudo vsem ljudem, v imenu katerih se je boril,” je komentiral postavitev kipa svojega očeta Paul Chavez, sin Cesarja za NBC.

V ovalni kabinet so umestili tudi kipe Rose Parks in Eleanor Roosevelt, Biden pa je portret nekdanjega predsednika Andrewa Jacksona zamenjal s portretom Benjamina Franklina. Zamenjali so tudi preprogo, ohranili pa delovno mizo Resolute, ki je narejena iz hrastovine, uporabljene za izdelavo britanske raziskovalne ladje Resolute.

Prostor v Beli hiši sta našla tudi Bidnova psa, Champ in Major, saj so bili Trumpovi po dolgih letih prva družina, ki ni imela hišnega ljubljenčka v Beli hiši.

Mnogi pozivajo Bidnovo družino, naj vrnejo prejšnjo ureditev vrta Bele hiše (Rose Garden), po “kontroverznih spremembah, ki jih je izvedla nekdanja prva dama Melania Trump”, ki je ukazala odstraniti nasad vrtnic, dreves in drugega cvetja in namesto njih postaviti sprehajalne ploščice, zaključi britanski Independent.

COMMENTS

Wordpress (0)