Sončna elektrarna na strehi Gospodarske zbornice Slovenije – TOPNEWS.si

Sončna elektrarna na strehi Gospodarske zbornice Slovenije

Sončna elektrarna na strehi Gospodarske zbornice Slovenije

V družbi GEN-I se zavedajo pomena prihodnosti brez fosilnih goriv in izpustov ogljikovega dioksida in slednje dokazujejo z več kot 2.000 postavljenimi sončnimi elektrarnami za samooskrbo v Sloveniji.  Pomena zelene transformacije se zavedajo tudi v največjem predstavniku slovenskega gospodarstva Gospodarski zbornici Slovenije.

S postavitvijo sončne elektrarne na strehi njihove poslovne stavbe bodo v tridesetih letih prispevali k znižanju ogljičnega odtisa za kar 1.961 ton. Predvidena letna proizvodnja električne energije je ocenjena na 125.525 kWh.

Dolgoročno partnerstvo bo zbornici omogočilo enostaven prehod v brezogljično družbo. Z GEN-I energetskim pogodbeništvom si bodo z investicijo zagotovili prihranek iz naslova oskrbe z električno energijo ter zagotovljene cene za časa trajanja pogodbeništva. Z optimizacijo stroškov električne energije bodo postali lastniki obnovljivega vira, s katerim bodo optimizirali račune za elektriko in si zagotovili del elektrike iz čiste energije sonca. Tako garantirana cena za zeleno energijo kot manjša odvisnost od volatilnosti trga električne energije pa sta dodatni ugodnosti, ki ju bodo na zbornici deležni.

GEN-I je danes vodilni promotor in pospeševalec zelene preobrazbe v Sloveniji. Odločitev največjega in najvplivnejšega povezovalca gospodarstva v Sloveniji za čisto energijo dokazuje, da so prizadevanja za širjenje zavedanja, da moramo vsi skrbeti za dobrobit planeta, prva smer na poti k razogljičenju. In Gospodarska zbornica Slovenije je odličen prikaz dobre prakse za celotno slovensko gospodarstvo.

COMMENTS

Wordpress (0)