Medijska “ofenziva” Janeza Janše – Janša sinoči na “Klepetu ob kavi” na Planet TV in na Pogovoru s predsednikom vlade na Nova24, v četrtek pa bo nastopil na RTV SLO v terminu Tarče – TOPNEWS.si

Medijska “ofenziva” Janeza Janše – Janša sinoči na “Klepetu ob kavi” na Planet TV in na Pogovoru s predsednikom vlade na Nova24, v četrtek pa bo nastopil na RTV SLO v terminu Tarče

Medijska “ofenziva” Janeza Janše – Janša sinoči na “Klepetu ob kavi” na Planet TV in na Pogovoru s predsednikom vlade na Nova24, v četrtek pa bo nastopil na RTV SLO v terminu Tarče

Potem ko je premier Janša ostal brez pogovora na RTV Slovenija, na vladi so sicer prejšnji teden RTV Slovenija predlagali, da bi v naslednjih dneh izvedli enourni pogovor z Janšo o stanju in ukrepih zoper epidemijo, a, kot je na Twitterju zapisal Janša, na RTV Slovenija niso našli časa za pogovor z njim, je sinoči izvedel pravi medijski maraton. Najprej je nastopil na Planet TV, potem pa še na Nova 24 TV.

Premier Janez Janša je v enournem intervju za Planet TV ponovil stališče, ki ga je izrekel že na poslanskih vprašanjih v ponedeljek in sicer, da nima nobenih težav s tem, če kdo, ki ima večino, vloži konstruktivno nezaupnico v DZ in sestavi novo vlado. “Če ima nekdo drug večino, naj pride, naj sestavi vlado. Se bomo po šestih mesecih vsaj enkrat naspali.”

Komentiral je tudi napovedi, da naj bi imela Koalicija ustavnega loka (KUL) že zagotovljenih 46 poslanskih glasov. Opozoril je, da KUL sestavljajo iste stranke, ki so že imele manjšinsko vlado, a so jo same porušile.

Glede domnevnega kupovanja glasov poslancev SMC je dejal, da se “piše vse mogoče” in da se je v slovenski politiki doslej že marsikaj dogajalo, a verjame, “da v tej situaciji, ko je treba garati noč in dan, nikomur ne diši, da bi prevzel vladanje”. S spremembo na vrhu DeSUS-a pa se premier, kot je dejal, ne obremenjuje.

“Govorimo o istih strankah, ki so vlado že imele. To vlado so sami porušili. Marjan Šarec je vrgel puško v koruzo na začetku epidemije in jaz močno dvomim, tudi če bi imeli 46 glasov, da bi želeli prevzeti vlado, bolj udobno je sedeti v opoziciji ali pa doma. Niti v državni zbor jim ni treba hoditi, lahko delajo od doma in kritizirajo vlado,” je dodal Janša.

Na vprašanje, v kakšnih odnosih je z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem in ali meni, da je v epidemiji covida-19 storil dovolj, je Janša odgovoril s prispodobo, da je to tako, kot bi šefa avtomobilistične ekipe sredi tekme, med pavzo vprašal, če je zadovoljen z vozniki, pri čemer pa zanemarimo dejstvo, da eni vozijo mercedese in ferrarije, drugi pa škode in golfe.

Kot je dejal, vladna ekipa s kapacitetami in okoljem, ki ga imajo na voljo, dela to, kar lahko. Niso pa trenutno v položaju, da bi lahko takoj storili vse, za kar vidijo, da bi morali narediti. “Golf gre 130 km na uro, ne pa 250,” je ponazoril in dodal, da se vsi ministri zelo trudijo, in to za plačo, ki je ena najnižjih glede na BDP v Evropi. Zato bi bilo po njegovem mnenju neprimerno, če bi kogar koli kritizirali.

“Moj odnos s celo ministrsko ekipo je izjemno delaven. Delamo dneve in noči. Velikokrat smo na zvezi tudi prek noči. Ni bilo vladne ekipe, ki bi tako konstruktivno sodelovala. Ne glede na to, kar govorijo tisti, ki so imeli puško v rokah, pa so jo odvrgli,” je dejal Janša, ki pravi, da ga ne moti samo kritiziranje vlade, ampak mešanje kritike vlade s pozivi k nespoštovanju ukrepov.

“Včeraj se je ves dan delalo heroje v DZ iz ljudi, ki ne nosijo maske. Virusa ne moremo ustaviti z zakonom, lahko ga ustavimo samo z razumom in solidarnostjo. Nimam nič proti, če se kritizira mene. Prizadene pa me, da se nekaj odstotkov prebivalstva vede, kot da so gospodarji življenja in smrti. To je pa zavržno,” je dejal.

Janez Janša je sinoči na Planet TV ponovil stališče, da je “zelo vesel pro ameriškega izbruha v delu slovenske levice, ki je prej v ZDA videla malodane fašistično tvorbo. Bomo tudi zelo veseli, če bodo podprli vse različne projekte, vključno z vabilom, da se v Sloveniji namesti enota ameriške vojske”.

Komentiral je tudi madžarsko in poljsko blokado bistvenih delov svežnja za spoprijem EU s pandemijo. “Kar se zdaj dogaja s to telovadbo, ki se neposrečeno imenuje vladavina prava, razbija Evropsko unijo,” je posvaril.

COMMENTS

Wordpress (0)