(VIDEO) “Uradna verzija” – Za četrtkovimi nasilni protesti naj bi stali predstavniki “ljubljanskega podzemlja” in Romi – Poslanci, ki so kar pet ur preživeli v “kleti” parlamenta za strogo zaprtimi vrati v tako imenovani “tihi sobi”, različno tem, katera politična opcija je “režirala” proteste – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Uradna verzija” – Za četrtkovimi nasilni protesti naj bi stali predstavniki “ljubljanskega podzemlja” in Romi – Poslanci, ki so kar pet ur preživeli v “kleti” parlamenta za strogo zaprtimi vrati v tako imenovani “tihi sobi”, različno tem, katera politična opcija je “režirala” proteste

(VIDEO) “Uradna verzija” – Za četrtkovimi nasilni protesti naj bi stali predstavniki “ljubljanskega podzemlja” in Romi – Poslanci, ki so kar pet ur preživeli v “kleti” parlamenta za strogo zaprtimi vrati v tako imenovani “tihi sobi”, različno tem, katera politična opcija je “režirala” proteste

Poslanci so danes dobrih pet ur za zaprtimi vrati, najprej na odboru za notranjo politiko, potem pa še na seji KNOVS-a, nadaljevali včerajšnjo prekinjeno sejo, na kateri so se seznanili z ozadjem dogajanja ob četrtkovih nasilnih protestih v Ljubljani.

Člani odbora DZ-ja za notranje zadeve so se namreč včeraj odločili, da se bodo v danes na zaprtem delu seje podrobneje seznanili z dejavnostmi Sove pri spremljanju protestov.

Na sejo, na kateri sta sodelovala direktor Sove Janez Stušek in notranji minister Aleš Hojs, so povabili tudi predsednika vlade Janeza Janšo, od katerega so nameravali dobiti pojasnila glede objave slike Ivana Galeta, ki naj bi mu jo posredoval direktor Sove Janez Stušek.

Matjaža Nemca, predsednika KNOVS-a, je že včeraj zanimalo, zakaj je direktor Sove Janez Stušek predsedniku vlade Janezu Janši med izgredi poslal sporočilo s fotografijo Ivana Galeta na protestu, ter, ali je morda Sova sledila slovenskemu državljanu.

Stušek je na odprtem delu seje zagotovil, da je bilo vse obveščanje, povezano s protesti, v skladu z zakonom. Glede same fotografije pa je dejal, da je ob izgredih kot državljan Janez Stušek prejel kar nekaj sporočil zaskrbljenih državljanov in “so pač te slike krožile”.

Molk po današnji seji odbora je prvi prekinil poslanec Levice Miha Kordiš, ki je dejal, da so policija in obveščevalne službe vedele, kaj se pripravlja 5.11.. “Se pravi, nasilje bi na marsikateri točki lahko preprečili, pa tega niso storili. Namesto tega so uporabili gumijaste naboje, solzivec konjenico in tudi vodni top, skratka celo paleto represivnih sredstev zaradi tega, ker je političnem vrhu, Janezu Janši in njegovemu krogu to očitno ustrezalo…
Druga informacija, ki smo jo prejeli pa je, da so bili pri dogodkih 5.11. udeleženi predstavniki podzemlja. Z dogodkom pa so povezane tudi skupine skrajne desnice z zgodovinsko izpričanimi povezavami do stranke SDS.”

Izjava Kordiša je očitno razjezila poslanko SDS Anjo Bah Žibert, ki je na Twitterju zapisala: “Ne le da si Kordiš piše kazensko ovadbo kar sam, saj je bila seja zaprta za javnost, povrhu vsega še LAŽE. Šola političnih očetov!”

Anji Bah Žibert je pritrdil poslanec Zmago Jelinčič, prav tako član KNOVS-a: “To, kar so rekli pri Levici, to je popolna neumnost in ni bilo nikoli govorjeno o kakšnih povezavah z vlado. Prvič, podatki, ki smo jih dobili, so tajni in drugič, nobene povezave z vlado ni bilo izkazane.

Bile so pa izkazane povezave z levimi političnimi opcijami,” je začinil Jelinčič, ki je na vprašanje, ali so takšno informacijo dobili na seji, dejal, da ne, “ampak, da se to ve”. Na konkretno vprašanje, ali lahko po peturni seji za zaprtimi vrati razkrije kaj več podrobnosti, pa je dejal: “Saj so bile podobne razprave, ampak zadeve so deklarirane kot tajne, in o tem ne morem govoriti”.

COMMENTS

Wordpress (0)