Na “vljudnostni” obisk k Jožetu P. Damijanu po Karlu Erjavcu zdaj še Zdravko Počivalšek – TOPNEWS.si

Na “vljudnostni” obisk k Jožetu P. Damijanu po Karlu Erjavcu zdaj še Zdravko Počivalšek

Na “vljudnostni” obisk k Jožetu P. Damijanu po Karlu Erjavcu zdaj še Zdravko Počivalšek

Po torkovih sestankih najresnejšega kandidata za starega-novega prvaka Desusa Karla Erjavca s premierjem Janezom Janšo in kandidatom za alternativnega mandatarja Jožetom P. Damijanom je predsednik vlade včeraj popoldne zelo na hitro sklical še sestanek predsednikov koalicijskih partneric, s katerega so vsi odšli brez komentarjev.

Kot sta povedala ministra Tomaž Gantar in Zdravko Počivalšek, je bila tema včerajšnjega sestanka covid, covid in še enkrat covid. Sestanek predsednikov koalicijskih strank na vladi se je začel ob 15 uri in se je končal nekaj pred 17. uro popoldne, zato je Gantar zamudil na sestanek predsedstva DeSUS-a, kjer so razpravljali o izvedbi novembrskega kongresa.

Je pa sinoči predsednik koalicijske SMC Zdravko Počivalšek v oddaji 24 ur zvečer potrdil, da so se na seji izvršilnega odbora stranke dogovorili, da se sestane z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom in ga seznani s stališčem stranke. “To je, da zdaj ni čas za spremembe”.

Zdravko Počivalšek: “Mi smo danes imeli sejo izvršilnega odbora stranke SMC. Obravnavali smo aktualne zadeve, opredelili smo se in dogovorili, da se jaz kot predsednik stranke SMC sestanem z J. P. Damijanom, da ga seznanim s stališči naše stranke”.

Kot je dejal Počivalšek v oddaji 24ur zvečer, v stranki menijo, da se je treba zdaj ukvarjati z zdravstveno in ekonomsko krizo. Še vedno mislim, da je to, kar sem povedal tudi v javnosti, da je sedaj pač trenutek, ko se moramo ukvarjati z zdravstveno in pa ekonomsko krizo in da ni čas za spremembe. Ampak kljub vsemu, glede na njihovo korektno pismo, mislim z njim opraviti pogovor, izmenjati vsebinske poglede na aktualne teme in na osnovi tega se bomo odločili, kako početi naprej,” je dejal Počivalšek.

Damijan je konec oktobra prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS poslal programski dokument s prioritetami nove vlade do volitev 2022, o katerih so se prej poenotili z opozicijskimi LMŠ, SD, Levico in SAB, ter vabilo k pogovorom.

V spremnem pismu je zapisal, da se zaveda njihovega položaja, a istočasno v tem ne vidi ovire, “da ne bi odprto in odkrito skupaj spregovorili o možnosti boljše alternative, kjer bi bila tudi njihova prizadevanja deležna večjega upoštevanja”.

Damijan se je že srečal s prvakom NSi Toninom, ki mu je sporočil, da NSi ne more sodelovati pri alternativnih poskusih oblikovanja vlade. Se je pa Damijan dobil tudi z najverjetnejšim bivšim in bodočim prvakom DeSUS-a Karlom Erjavcem. Že pred tem so v stranki napovedali, da bi do morebitnih vsebinskih pogovorov lahko prišlo šele po kongresu stranke konec tega meseca.

COMMENTS

Wordpress (0)