Fortenova grup po  Mercatorju nadaljuje s prevzemi – tokrat gre za Megglejevo tovarno v Osijeku – TOPNEWS.si

Fortenova grup po  Mercatorju nadaljuje s prevzemi – tokrat gre za Megglejevo tovarno v Osijeku

Fortenova grup po  Mercatorju nadaljuje s prevzemi – tokrat gre za Megglejevo tovarno v Osijeku

Spomnimo, da je Fortenova grup, ki je prevzela zdravi del hrvaškega Agrokorja, konec avgusta letos Evropsko komisijo in regulatorja varstva konkurence na ravni EU obvestila o nameravanem prevzemu delnic slovenskega Mercatorja.  

Belje plus, članica Fortenova grupe in podjetje Meggle Hrvaška, sta dosegla dogovor in podpisala sporazum o kupoprodaji sredstev Megglejeve tovarne v Osijeku. Z nakupom nepremičnin in proizvodnje linije Meggle bo Belje ohranil dolgoletno tradicijo proizvodnje mleka v tem delu Slavonije.

Z zagonom proizvodnje v Osijeku bo Belje določeno količino mleka odkupoval od sedanjih kooperantov Meggleja, medtem ko se potrebe po dodatnem zaposlovanju še ocenjujejo. Pričakujejo zaposlovanje okoli 100 delavcev. Fortenova grupa že zdaj proizvaja okoli 10 % skupne količine mleka na Hrvaškem, kar sestavlja 5 % domačih potreb. Veliko večino mleka Belje porabi za proizvodnjo ABC kremnega namaza

“Fortenova grupa nenehno dela na krepitvi vrednosti in povečevanju portfelja svojih blagovnih znamk. Da bi lahko izkoristiti potenciale ABC svežega krem sira, Belje potrebuje dodatne proizvodne zmogljivosti, tako da nam je odhod Meggleja omogočil, da jih na na kratek rok podpremo. Z obratom v Osijeku smo pridobili predpogoje za razvoj novih izdelkov iz domačih surovin, visoke kakovosti in dodane vrednosti, kar ima ob zadržanju delovnih mest velik pomen za Slavonijo,” je med drugim povedal izvršni direktor Fortenova grupe, Fabris Peruško.

COMMENTS

Wordpress (0)