Škandal v DZ – Luka Mesec Pojbiču o “kafanah” in lajanju – Pojbič pa: “Jaz ne lajam v državnem zboru. Kdo si to dovoli? En Luka Mesec, ki je bil v plenicah, ko smo se osamosvajali? Šmrkolin!« – TOPNEWS.si

Škandal v DZ – Luka Mesec Pojbiču o “kafanah” in lajanju – Pojbič pa: “Jaz ne lajam v državnem zboru. Kdo si to dovoli? En Luka Mesec, ki je bil v plenicah, ko smo se osamosvajali? Šmrkolin!«

Škandal v DZ – Luka Mesec Pojbiču o “kafanah” in lajanju – Pojbič pa: “Jaz ne lajam v državnem zboru. Kdo si to dovoli? En Luka Mesec, ki je bil v plenicah, ko smo se osamosvajali? Šmrkolin!«

Ob razpravi glede predloga za razpis posvetovalnega referenduma o sredstvih za investicije v SV v letih od 2021 do 2026 sta se vodja Levice Luka Mesec in poslanec SDS Marijan Pojbič spustila v oster besedni dvoboj.

Pojbič je Mescu očital, da bi milijone evrov porabili za referendum, namesto da bi jih vložili v zdravstvo. Mesec mu ni ostal dolžan: »Razumem, da so ‘kafane’ zaprte in se morate nekje zlajati. Ampak jaz, tudi če bi vas ob treh zjutraj srečal za šankom, tega ne bi mogel več kot pol minute prenašati,« je dodal.

Pojbič se je ob tem obregnil na poslančevo mladost: »Kdo bo meni v državnem zboru govoril, da lajam? Kdo si to dovoli? En Luka Mesec, ki je bil v plenicah, ko smo se osamosvajali? Šmrkolin!« Morate slišati, da bi verjeli…

PODPREDSEDNIK BRANKO SIMONOVIČ: Replika predstavnik predlagatelja.

LUKA MESEC (PS Levica): Ja, hvala.
Zdaj veliko zanimivih stvari sem izvedel gospod Pojbič. Med drugim to, da sem bil očitno 25 od svojih 33 let življenja v vladi, da sem bil dezarter v vojni za Slovenijo. Res je, star sem bil tri leta, da sem rekel, da je Kitajska demokratična. Nisem tega rekel. Sem pa rekel, da Kitajska ne ogroža našega načina življenja, ker citiram iz svojega stališča: »Nisem nikjer videl, da bi Kitajci metali na cesto naše nevladne organizacije, da bi Kitajci grozili našim medijem, da bi Kitajci žugali našemu pravosodju ali pa krčili naše osebne svoboščine, recimo, prepovedovali referendum. Kitajci tega ne počnejo, počne pa to vaša vlada.
In pa zadnjič, pravite, to je kampanja na račun davkoplačevalcev. Poglejte, gospod Pojbič, vi ste zadnji tukaj, ki bo govoril o tem kam in kako naj gre davkoplačevalski denar. Davkoplačevalski denar financira tole vaše blejanje zadnjih 15 minut, ki smo ga morali vsi poslušati, ki ni vredno poslanske razprave. Saj razumem, da so pač kafane zaprte, pa da se morate nekje zlajati. Ampak jaz tudi, če bi vas ob treh zjutraj srečal za šankom, tega ne bi mogel več kot pol minute prenašati. Nima pa odgovora na to, ker sem dal repliko, ne postopkovno predlagatelj.

PODPREDSEDNIK BRANKO SIMONOVIČ: Hvala lepa.
Izvolite, postopkovno. Ampak res naj bo postopkovno, prosim.
Izvolite.

MARIJAN POJBIČ (PS SDS): Spoštovani gospod podpredsednik, pričakujem od vas, da gospodu Mescu date opomin, ker mi je rekel »lajati«. Jaz ne lajam v Državnem zboru. Jaz sem pet mandatov v Državnem zboru, mene so ljudje izvolili. Ampak v znatno večjem s številom glasov kot Luka Mesca, zato zahtevam in vam, torej zahtevati ne morem, vas prosim, da ga opomnite, prosim, zakaj smo mi sprejemali tisti kodeks, etični kodeks. In on govori »lajati« in vi ga ne prekinete. Kdo je v tem Državnem zboru, ki bo meni govoril, da lajam? Kdo si to dovoli? En Luka Mesec, ki je bil v plenicah, ko smo se osamosvajali. Smrkolin! Oprostite, sedaj pa mu vračam, pa mi ne rabite dati… Pa lahko date meni opomin, pa njemu.

PODPREDSEDNIK BRANKO SIMONOVIČ: Hvala lepa.
Jaz upam, da je gospod Luka Mesec slišal vaš predlog. In res bi prosil, da se vzdržimo takih in drugačnih besed, ki tukaj v Državni zbor ne sodijo.

COMMENTS

Wordpress (0)