(VIDEO) Janša pojasnjuje zaostrovanje ukrepov – Od sobote zaprtje vseh nenujnih dejavnosti za teden dni – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janša pojasnjuje zaostrovanje ukrepov – Od sobote zaprtje vseh nenujnih dejavnosti za teden dni

(VIDEO) Janša pojasnjuje zaostrovanje ukrepov –  Od sobote zaprtje vseh nenujnih dejavnosti za teden dni

Vlada od sobote za teden dni ugaša večino dejavnosti v državi v želji, da bi ustavili širjenje novega korona virusa med prebivalstvom, je napovedal premier Janez Janša. Zaprti bodo gostinski obrati, hoteli in trgovski centri z nekaterimi izjemami, vrtci, dijaški in študentski domovi.

“Spomnimo se režima, ki je bil v veljavi pomladi. Odloki, ki bodo stopali v veljavo, bodo podobni tistim, ki so veljali takrat,” je dejal Janša.

Pri sprejemanju ukrepov je vlada predvidela tudi nekatere izjeme. Izjeme veljajo za varstvo otrok v vrtcih tam, kjer starši ne morejo zagotoviti varstva otrok, še vedno bodo v dijaških in študentskih domovih lahko ostali tisti, ki ne morejo drugam. Gostinski obrati bodo sicer zaprti, mogoča bo le dostava hrane tudi ponoči v času omejitve gibanja.

Janez Janša se je danes po videokonferenci pogovarjal z nemško kanclerko Angelo Merkel. Govorila sta o dvostranskih odnosih med državama in o upravljanju pandemije covida-19.

Kot je po pogovoru z Merklovo dejal Janša, je Nemčija ponudila Sloveniji pomoč, če bi jo ta v boju proti pandemiji potrebovala. “Pomoč je bila ponujena v kritični medicinski opremi, ne pa v kadru, s katerim ima težave tudi Nemčiji,” je pojasnil premier Janša.

COMMENTS

Wordpress (0)