Trump v svojem slogu: Noro Nancy je treba pregledati! – TOPNEWS.si

Trump v svojem slogu: Noro Nancy je treba pregledati!

Trump v svojem slogu: Noro Nancy je treba pregledati!

Donald Trump je predsednici predstavniškega doma ameriškega kongresa, poslanki Demokratske stranke Nancy Pelosi, ki je zaprosila za pregled duševnega stanja predsednika ZDA, prek Twitterja sporočil, da jo je treba pregledati.

Pelosi je napovedala, da bodo demokrati kongres pozvali, naj preuči zakon, ki bi oblikoval posebno komisijo za oceno, ali je Trump mentalno sposoben še naprej voditi nacijo, vse zaradi zaskrbljenosti glede stanja predsednika, ki ga povzroča okužba z virusom korona, in “pomanjkanja preglednosti Bele hiše”, ko gre za Trumpovo zdravje.

“Noro Nancy bi morali pregledati,” se je odzval Trump na predlog demokratov in dodal, da “ji ne pravijo zaman nora.”

Nancy Pelosi je zahtevala, da se aktivira 25. amandma, ki bo podpredsedniku in večini članov kabineta podelil pooblastilo, da predsednika razglasijo za “nesposobnega za opravljanje svojih pooblastil in nalog”.

Ob predstavitvi te pobude v kongresu je Pelosi poudarila, da to dejanje ni uperjeno proti Trumpu, o delu katerega se bodo volivci odločili v manj kot mesecu dni, temveč da bi omogočilo oceno sposobnosti prihodnjih predsednikov za vodenje države.

COMMENTS

Wordpress (0)