Ekskluzivno! Danes menjava uprave na 2TDK – Kdo bo zamenjal Dušana Zorka? – TOPNEWS.si

Ekskluzivno! Danes menjava uprave na 2TDK – Kdo bo zamenjal Dušana Zorka?

Ekskluzivno! Danes menjava uprave na 2TDK – Kdo bo zamenjal Dušana Zorka?

Namigi o zamenjavi uprave na 2 TDK so se začeli že julija letos, ko je vlada zamenjala štiri nadzornike družbe. Po naših informacijah bo nadzorni svet danes zamenjal predsednika uprave Dušana Zorka, po vsej verjetnosti pa tudi celotno upravo, v kateri je poleg generalnega direktorja Dušana Zorka, še direktor Marko Brezigar.

V nadzornem svetu projektnega podjetja, ki bdi nad projektom drugi tir med Divačo in Koprom, kot predstavnika infrastrukturnega ministra od začetka julija letos sedita Andrej Špenga in Peter Pungartnik, kot predstavnika finančnega ministrstva pa Iztok Černoša in Robert Rožič. Zadnji bo tudi predsednik nadzornega sveta.

Matej Čepeljnik bo do izteka mandata kot predstavnik ministrstva za infrastrukturo nadaljeval funkcijo.

V medijih se ob menjavi nadzornega sveta sicer pojavljajo ugibanja, ali bo sledila tudi menjava uprave projektnega podjetja z Zorkom na čelu.
Kot vse kaže, se bo to zgodilo na današnji seji nadzornega sveta.

Nadzorni svet projektnega podjetja 2TDK se je z dosedanjim generalnim direktorjem Dušanom Zorkom in direktorjem Markom Brezigarjem sporazumno dogovoril za predčasno prenehanje mandata. Ob tem je za novega generalnega direktorja imenoval Pavla Hevko, za direktorja pa Iztoka Černošo. Z delom bosta začela v sredo, njun mandat je štirileten.

Nova dvočlanska uprava bo tako z delom začela v sredo, Hevka pa je pred imenovanjem odstopil kot član nadzornega sveta 2TDK.

Hevka je sicer tudi vodja projekta za vzdrževanje cest pri Družbi za razvoj in upravljanje investicij DRI. Je inženir gradbeništva, obenem pa tudi magister ekonomskih in poslovnih ved. Ima 34 let delovnih izkušenj pri vodenju in svetovanju na gradbiščih ter pri vodenju najzahtevnejših infrastrukturnih projektov, so poudarili na 2TDK. Ob svoji profesionalni dejavnosti pa je tudi predsednik Turistične zveze Slovenije.

COMMENTS

Wordpress (0)