Alarm v Ameriki: Trump premeščen v bolnišnico, sledi vrsta testov! Na podpredsednika Penca ni prenesel svojih pristojnosti – TOPNEWS.si

Alarm v Ameriki: Trump premeščen v bolnišnico, sledi vrsta testov! Na podpredsednika Penca ni prenesel svojih pristojnosti

Alarm v Ameriki: Trump premeščen v bolnišnico, sledi vrsta testov! Na podpredsednika Penca ni prenesel svojih pristojnosti

Ameriški predsednik Donald Trump je bil premeščen v Nacionalni vojaški medicinski center Walter Reed, kjer bo po nasvetu zdravnika ostal nekaj dni, so sporočili iz Bele hiše.

Trumpa bodo tam testirali. Predpisana mu je bila terapija z regeneronom, koktajlom poliklonskih protiteles, ki vsebuje tudi cink in vitamine.

Spomnimo, Donald Trump je včeraj na Twitterju zapisal, da je pozitiven na koronavirus, pozitivna pa je tudi njegova žena Melania Trump.

“Kot skrajno možnost se omenja, da bo predsednik Trump na priporočilo zdravnika in medicinskih strokovnjakov v prihodnjih dneh delal iz predsedniških pisarn bolnišnice Walter Reed,” je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Kaylee McEnnany.

Trump na Penca ni prenesel pristojnosti

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je bil premeščen v vojaško bolnišnico Walter Reed na zdravljenje zaradi koronavirusa, svojih pooblastil ni prenesel na podpredsednika Mika Penca, je dejal uradnik Bele hiše, poroča Reuters.

Trump je bil premeščen v posebno stanovanje v vojaški bolnišnici Walter Reed v Bethesdi, predmestju Washingtona, kjer bo preživel naslednjih nekaj dni. To je previdnostni ukrep, potem ko je bil predsednik pozitiven na covid-19, je v petek dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Kaylee McKenneney.

Trump je počasi odšel iz Bele hiše do helikopterja, nosil je masko in po poročanju Reutersa ni govoril z novinarji.

Po protokolu o kontinuiteti vlade v primeru, da je predsedniku onemogočeno opravljanje nalog, pristojnost prevzame podpredsednik, v primeru, da tudi on ne more opravljati dolžnosti, pa predsedujoči predstavniškega doma.

COMMENTS

Wordpress (0)