Kremelj: Nesprejemljive obtožbe Navalnega na račun Putina -“CIA sodeluje z njim” – TOPNEWS.si

Kremelj: Nesprejemljive obtožbe Navalnega na račun Putina -“CIA sodeluje z njim”

Kremelj: Nesprejemljive obtožbe Navalnega na račun Putina -“CIA sodeluje z njim”

Obtožbe ruskega opozicijskega liderja Alekseja Navalnega na račun ruskega predsednika Vladimirja Putina niso sprejemljive, je sporočil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, potem ko je Navalni dejal, da ruski predsednik stoji za incidentom, v katerem naj bi bil Navalni zastrupljen.

Peskov je dejal, da Moskva meni, da so obtožbe proti ruskemu predsedniku popolnoma neutemeljene, nesprejemljive in žaljive, poroča TASS.

“Rusija meni, da so nekatere od teh izjav popolnoma žaljive in nesprejemljive,” je poudaril Peskov.

Navalni je danes za nemške medije dejal, da meni, da je Putin odgovoren za domnevno zastrupitev na letu iz Tomska v Moskvo.

“Trdim, da za tem stoji Putin in nimam nobene druge različice tega, kar se je zgodilo,” je dejal Navalni za nemški časnik “Spiegel”.

“Zahodne obveščevalne agencije, predvsem ameriška centralna obveščevalna agencija (CIA), sodelujejo z ruskim opozicijskim aktivistom Navalnim, je še dodal Peskov.

“O tem res obstajajo informacije in lahko posebej rečem, da z njim sodelujejo strokovnjaki iz Cie,” je poudaril Peskov.

Po njegovih besedah stikov med Navalnim in tujimi obveščevalnimi agencijami niso opazili prvič, ni pa tudi prvič, da je ruski bloger od njih prejel navodila, je poročal TASS.

Predsednik ruske državne dume Vjačeslav Volodin je pred tem izjavil, da je Navalni sodeloval z zahodnimi obveščevalnimi in državnimi agencijami in da je ravnal v skladu z njihovimi interesi.

COMMENTS

Wordpress (0)