(VIDEO) Aleksandra Pivec ni odstopila, saj se očitki ne nanašajo na njeno ministrsko delo, ampak je razrešitev, ki jo bo premier Janez Janša do konca tedna poslal v državni zbor, na zahtevo stranke DeSUS – TOPNEWS.si

(VIDEO) Aleksandra Pivec ni odstopila, saj se očitki ne nanašajo na njeno ministrsko delo, ampak je razrešitev, ki jo bo premier Janez Janša do konca tedna poslal v državni zbor, na zahtevo stranke DeSUS

(VIDEO) Aleksandra Pivec ni odstopila, saj se očitki ne nanašajo na njeno ministrsko delo, ampak je razrešitev, ki jo bo premier Janez Janša do konca tedna poslal v državni zbor, na zahtevo stranke DeSUS

Po današnjem koalicijskem srečanju je jasno. Aleksandra Pivec ne bo odstopila z mesta kmetijske ministrice in podpredsednice vlade. Predsednik vlade Janez Janša bo predlog njene razrešitve poslal v DZ. Koalicija naj bi razrešitev podprla.

https://twitter.com/rtvslo/status/1310978570760728576
https://twitter.com/eul_brigitta/status/1310980664951480320

Že zgodaj popoldne sta se dobila ministrica Aleksandra Pivec in predsednik vlade Janez Janša, vendar ni bilo jasno, kaj sta se dogovorila vse do sestanka predsednikov koalicijskih strank in vodij poslanskih skupin. Do petka, ko bo kolegij pri predsedniku državnega zbora, bo znano, kdaj v prihodnjem tednu bo državni zbor glasoval o njeni razrešitvi.

Če bi Pivčeva odstopila bi se z njenim odstopom državni zbor samo seznanil, glede na to, da bo Janša predlagal njeno razrešitev, pa mora državni zbor o njeni razrešitvi glasovati. Kot sta po sestanku povedala Tomaž Gantar in Franc Jurša, DeSUS pri tem ne pričakuje zapletov, saj naj bi bila zadeva v skladu s koalicijsko pogodbo.

Jurša je tudi dejal, da je pričakoval, da Pivčeva ne bo odstopila, saj se očitki niso nanašali na njeno delo kot ministrice, ampak je njeno razrešitev zahtevala stranka DeSUS. “Premier ji ne očita nestrokovnega dela, se pravi, ni razlog njeno delo na ministrstvu. Razrešitev gre predvsem zaradi predloga stranke DeSUS,” je dejal Tomaž Gantar.  

Glede novega kandidata za ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška je Gantar dejal, da bo predsednik vlade z njim opravil še razgovor. “Vsaj po našem trdnem prepričanju je to kompetenten kandidat, ki že opravlja praktično to delo na ministrstvu,” je še dejal Gantar.

Franc Jurša je dejal, da o rekonstrukciji vlade v tem trenutku ni bilo govora, je pa pričakovati, da bomo enkrat v prihodnosti tudi o tem govorili. Na vprašanje, ali bo to po kongresu DeSUS-a, je Franc Jurša odgovoril pritrdilno. 

COMMENTS

Wordpress (0)