Marjan Šarec na Facebooku o “puški v koruzi” in o tem, da ni nobenega imena za za tehnično prehodno vlado – “Kar pa pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018 in glede na to se pač razdelijo vloge”  – TOPNEWS.si

Marjan Šarec na Facebooku o “puški v koruzi” in o tem, da ni nobenega imena za za tehnično prehodno vlado – “Kar pa pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018 in glede na to se pač razdelijo vloge” 

Marjan Šarec na Facebooku o “puški v koruzi” in o tem, da ni nobenega imena za za tehnično prehodno vlado – “Kar pa pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018 in glede na to se pač razdelijo vloge” 

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec na Facebooku meni, da bi morebitna nova vlada bila politična, torej sestavljena iz vrst politike. Kar pa po njegovem pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018, in glede na to se pač razdelijo vloge. “Jasno pa je, da je vse to račun brez krčmarja, če sedanje stranke, partnerice SDS menijo, da z obstoječim stanjem ni nič narobe. A to vedo samo oni, mi o tem težko sodimo, piše med drugim Šarec.

“Danes pa spet poslušamo, kako opozicija spi, nič ne dela, je razklana, sprta, goji medsebojne zamere in ne vem kaj še vse…Ne vem sicer, kakšen namen in učinek želijo doseči, a dejstvo je, da se na sredinsko levem polu preveč filozofira in dlakocepi. Tudi to je bil eden od razlogov, zakaj imamo danes vlado Janeza Janše.

Pred 100 dnevi sem zapisal, da bi bili pripravljeni podpreti prehodno vlado brez političnih liderjev. Do danes ni nobenega imena, zato je več kot jasno, da bi bila morebitna vlada politična, torej sestavljena iz vrst politike. Kar pa pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018 in glede na to se pač razdelijo vloge. Seveda pa to tudi pomeni, da se ne gremo več nobenih eksperimentov s kakšno manjšinsko zgodbo in zunaj vladno podporo, temveč morajo vsi sodelujoči prevzeti ministrstva in s tem odgovornost!

Skratka, če se strinjamo, da obstoječe stanje ni dobro, ga zamenjajmo in normalizirajmo, če pa ni dovolj hudo, lahko še naprej ostajamo na ravni kompliciranja in filozofskih debat.

Jasno pa je, da je vse to račun brez krčmarja, če sedanje stranke, partnerice SDS, menijo, da z obstoječim stanjem ni nič narobe. A to vedo samo oni, mi o tem težko sodimo”.

https://www.facebook.com/172517886611060/posts/900329653829876

Besedna zveza leta bo očitno »puška v koruzi«, vsaj tako je slutiti glede na očitke v zvezi z mojim odstopom. Eni in drugi ga izkoriščajo za svoje interpretacije, ki jih je toliko, kolikor je interpretov. Besedna zveza »Šarec je imel priložnost« pa tudi kotira precej visoko. Vse to pa so seveda zelo površna opažanja, brez truda razumeti dejansko situacijo.

Priložnost je imel, denimo, Borut Pahor leta 2008, ko je stranka SD zmagala na volitvah s 30. poslanci. Sestavljena je bila večinska vlada, ki pa je že kmalu začela klavrno razpadati in nazadnje razpadla leto dni pred koncem mandata. Priložnost je imel Zoran Janković, ki je zmagal z 28. poslanci, a ni sestavil ne večinske, ne manjšinske vlade. Priložnost je imel Miro Cerar, ki je zmagal s 36. poslanci (šestintridesetimi!). Sestavil je močno večinsko vlado v vseh pogledih (samo z dvema partnerjema), a razvoj dogodkov je znan.

Stranka LMŠ na volitvah 2018 ni zmagala, temveč je dosegla 2.mesto med strankami v DZ. Ko je bilo jasno, da Janez Janša ne bo oblikoval vlade, smo to možnost dobili mi, vendar je bilo tudi kmalu jasno, da bo to vlada z veliko partnerji in zunaj koalicijsko stranko Levica. Skratka, vlado smo sestavili, da bi preprečili stanje, ki ga imamo danes. V nasprotnem primeru bi tako vlado imeli že leta 2018. To ponavljam ves čas, a to nekaterim še vedno ni jasno. Še kar nabijajo in nabijajo od tod do večnosti in nazaj.
Danes pa spet poslušamo, kako opozicija spi, nič ne dela, je razklana, sprta, goji medsebojne zamere in ne vem, kaj še vse…Ne vem sicer, kakšen namen in učinek želijo doseči, a dejstvo je, da se na sredinsko levem polu preveč filozofira in dlakocepi. Tudi to je bil eden od razlogov, zakaj imamo danes vlado Janeza Janše.

Pred 100 dnevi sem zapisal, da bi bili pripravljeni podpreti prehodno vlado brez političnih liderjev. Do danes ni nobenega imena, zato je več kot jasno, da bi bila morebitna vlada politična, torej sestavljena iz vrst politike. Kar pa pomeni, da je relevanten odstotek, dosežen na volitvah 2018 in glede na to se pač razdelijo vloge. Seveda pa to tudi pomeni, da se ne gremo več nobenih eksperimetov s kakšno manjšinsko zgodbo in zunaj vladno podporo, temveč morajo vsi sodelujoči prevzeti  ministrstva in s tem odgovornost!

Skratka, če se strinjamo, da obstoječe stanje ni dobro, ga zamenjajmo in normalizirajmo, če pa ni dovolj hudo, lahko še naprej ostajamo na ravni kompliciranja in filozofskih debat.

Jasno pa je, da je vse to račun brez krčmarja, če sedanje stranke, partnerice SDS menijo, da z obstoječim stanjem ni nič narobe. A to vedo samo oni, mi o tem težko sodimo. 

COMMENTS

Wordpress (0)