Beloruska državna televizija: Vodja protestov Kolesnikova pridržana pri poskusu prestopa meje z Ukrajino – TOPNEWS.si

Beloruska državna televizija: Vodja protestov Kolesnikova pridržana pri poskusu prestopa meje z Ukrajino

Beloruska državna televizija: Vodja protestov Kolesnikova pridržana pri poskusu prestopa meje z Ukrajino

Vodja protestov v Belorusiji Marija Kolesnikova je bila pridržana zgodaj zjutraj med poskusom prestopa meje z Ukrajino, medtem ko sta njena dva sodelavca uspela zapustiti državo, trdi beloruska državna televizija.

Državna televizija je danes zjutraj zanikala očitke opozicijskega gibanja, da so zamaskirani napadalci v ponedeljek v središču Minska ugrabili Kolesnikovo in jo odpeljali s kombijem. Televizija je poročala, da so Kolesnikovo aretirali zgodaj zjutraj, ko je poskušala prečkati mejo, poroča Reuters.

Po poročanju ruske agencije TASS uradnih poročil o njeni aretaciji še ni, medtem ko Reuters poroča, da so ukrajinski mejni uradniki sporočili, da Kolesnikova ni vstopila v to državo.

Pred tem je TASS poročal, da sta Kolesnikova in njena dva sodelavca Ivan Kravtsov in Anton Rodnenkov prestopila kontrolno točko na meji z Ukrajino.

Opozicijsko gibanje je včeraj sporočilo, da so zamaskirane osebe Kolesnikovo odpeljale v kombiju s središča Minska, njena dva sodelavca pa sta kasneje izginila.

Na prošnjo družine je beloruska policija začela iskati Kolesniklovo.

“Družina je izginotje Kolesnikove prijavila policiji takoj po njenem izginotju. Policija je odgovorila, da so prijavo prejeli in da iskanje Marije še poteka,” poroča TASS.

Kolesnikova je imela pomembno vlogo med množičnimi demonstracijami in stavkami v zadnjih treh tednih, potem ko je sedanji predsednik Aleksander Lukašenko osvojil nov mandat.

Opozicija trdi, da so bili volilni rezultati ponarejeni, Lukašenko zanika obtožbe in trdi, da se tuje sile vmešavajo v notranje zadeve Belorusije.

COMMENTS

Wordpress (0)