(V ŽIVO) Današnji protest v znamenju okoljskega aktivizma – Jaša Jenull napoveduje “vroč september”, saj je kot je zapisal na Facebooku, “javni interes na razprodaji – Roparji na pohodu” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Današnji protest v znamenju okoljskega aktivizma – Jaša Jenull napoveduje “vroč september”, saj je kot je zapisal na Facebooku, “javni interes na razprodaji – Roparji na pohodu”

(V ŽIVO) Današnji protest v znamenju okoljskega aktivizma – Jaša Jenull napoveduje “vroč september”, saj je kot je zapisal na Facebooku, “javni interes na razprodaji – Roparji na pohodu”

Jaša Jenull, eden od neformalnih liderjev protestov, je na Facebooku zapisal, “da bo september zelo vroč!. “Pripravlja se stopnjevanje aktivnosti in pritiskov v okviru ZDRUŽENE FRONTE boja proti STRAHOVLADI! Aktivirati je potrebno vse generacije in družbene skupine! V tem duhu bodo že tokratni petkov protest povedli MLADI ZA PODNEBNOSTNO PRAVIČNOST! Se veselim, da se vidimo JUTRI NA ULICAH! Vsak GLAS UPORA ŠTEJE!

Jenull je na Facebooku objavil tudi fotografijo – fotomontažo, na kateri so buldožerji, ki brezsramno pustošijo po Logarski dolini, na sloviti tabli z napisom “Dobrodošli” v več jezikih in “Slovenija”, pa se nahaja še nalepka “For sale”, s pripisom telefonske številske stranke SDS.

JAVNI INTERES NA RAZPRODAJI – ROPARJI NA POHODU!Vlada ponovno izrablja oblast in prioriteto daje kapitalu, namesto…

Objavil/a Jasa Jenull dne Četrtek, 27. avgust 2020

JAVNI INTERES NA RAZPRODAJI – ROPARJI NA POHODU!

Vlada ponovno izrablja oblast in prioriteto daje kapitalu, namesto dobrobiti ljudi in okolja. Zaradi lobističnih dogovorov, ki se dogajajo mimo javnega nadzora, ponovno odpirajo vrata korupciji, ignorirajo odločitve ustavnega sodišča in razprodajajo naša sredstva in naše okolje!

Z napadi na nevladne okoljske organizacije v javnem interesu, je vlada želela samovoljno posegati v naravo, na način, da bi civilno družbo izločali iz postopkov. Skoraj 37 tisoč se nas je s podpisom peticije NARAVE NE DAMO postavilo po robu tretjemu protikoronskemu zakonu in razprodaji narave. Skupaj smo zahtevali varno in demokratično prihodnost za vse. Oblast nas je ignorirala in zakon vseeno sprejela, naš GLAS UPORA je upoštevalo ustavno sodišče in zakon ustavilo. BITKA PA ŠE VEDNO NI KONČANA!

Ministrstvo za okolje in prostor je v javno razpravo dalo nov gradbeni zakon, s katerim želi zaobiti odločbo ustavnega sodišča. Minister Vizjak hoče gradbenim in energetskim lobijem zabetonirati gladko pot do 7,7 milijarde vrednih investicij. Zgled za prihodnje gradbene posege je TEŠ 6, kjer so se omastile leve in desne strankarske klike. Javni interes jim je le v napoto.

ODPIRA SE VRATA NOVIM KORUPTIVNIM POSLOM.
OGROŽENA JE NARAVA.
OGROŽENO JE ZDRAVJE NAS IN NAŠIH OTROK.
OGROŽENA JE TRANSPARENTNOST PORABE NAŠIH, JAVNIH SREDSTEV.
NAPADENA JE SOCIALNA DRŽAVA.

ZATO SE VIDIMO V PETEK OB 19:00 NA PREŠERNOVEM TRGU!

Zahtevamo trajnostni razvoj in varstvo narave, transparentnost nad javno porabo sredstev in spoštovanje odločitev ustavnega sodišča!

Države ne damo za gradbeno jamo!

https://twitter.com/PrimozVerbic/status/1299023922629836802

COMMENTS

Wordpress (0)