Aleksandra Pivec je v četrtek obšla slabost, zato so jo odpeljali na urgenco in je bolniško odstotna – V stranki Desus pa “absolutno podpirajo pričetek postopka Komisije za preprečevanje korupcije, v katerem bodo maksimalno konstruktivno sodelovali” – TOPNEWS.si

Aleksandra Pivec je v četrtek obšla slabost, zato so jo odpeljali na urgenco in je bolniško odstotna – V stranki Desus pa “absolutno podpirajo pričetek postopka Komisije za preprečevanje korupcije, v katerem bodo maksimalno konstruktivno sodelovali”

Aleksandra Pivec je v četrtek obšla slabost, zato so jo odpeljali na urgenco in je bolniško odstotna – V stranki Desus pa “absolutno podpirajo pričetek postopka Komisije za preprečevanje korupcije, v katerem bodo maksimalno konstruktivno sodelovali”

V stranki DeSUS podpirajo začetek preiskave KPK v zadevi Pivec, saj se bo le tako celovito raziskalo vsa dejstva glede obiska kmetijske ministrice in predsednice DeSUS Aleksandre Pivec na Krasu in v Izoli, so sporočili iz stranke. Obenem so spomnili na nekatere primere sumov oškodovanja državnega premoženja, tudi v Slovenskih državnih gozdovih. Mediji pa so dobili izjavo za javnost stranke DeSUS glede napovedi KPK, da uvaja preiskavo zoper Aleksandro Pivec.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v predhodnem preizkusu potrdila resen sum kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije v zadevi Pivec in uvedla preiskavo, je na novinarski konferenci pojasnil predsednik KPK Robert Šumi. Poudaril je, da so preiskavo razširili na več oseb, njena uvedba pa ne prejudicira končnih ugotovitev.

Pivčeva se na uvedbo preiskave ni odzvala, so pa na kmetijskem ministrstvu potrdili, da je bolniško odsotna. Kot so pojasnili, je ministrico v četrtek obšla slabost in so jo odpeljali na urgenco. So pa dodali, da je izjava, ki so jo medijem posredovali iz DeSUS, usklajena tudi z njenimi stališči.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša pa je dejal le, da je bila odločitev KPK za uvedbo preiskave pričakovana. Kot je zatrdil, pa njihovega odklonilnega odnosa do predsednice Pivčeve končna presoja KPK ne bo spremenila, kakršna koli že ta bo. Poslanska skupina je sicer predsednico že pred časom enotno pozvala k odstopu.

https://twitter.com/p_zoran/status/1299305734958723072

“Z zaključkom celovitega in strokovno neodvisnega postopka bo najbrž konec z manipulacijami ter nečloveškimi medijskimi in političnimi pritiski, ki jih je v zadnjem obdobju deležna Aleksandra Pivec,” so navedli v stranki.

V izjavi za medije so se dotaknili tudi dogajanja v družbi Slovenski državni gozdovi. Kot so navedli, jih zelo žalosti, da glede zaskrbljenosti, ki jo je ministrica izrazila nad medijskimi informacijami o hudih kriminalnih dejanjih v družbi Slovenski državni gozdovi, ni bilo tako nobenega medijskega odziva.

Pivčeva je namreč kot resorna ministrica javno pozvala kriminalistično policijo, Nacionalni preiskovalni urad, državno tožilstvo in računsko sodišče, naj čim prej raziščejo morebitna kazniva dejanja in tako zaščitijo interes države pred morebitnim več deset milijonskim oškodovanjem državnega premoženja.

Izrazili so upanje, da je “danes velik dan”, dan, od katerega “se bo z enakimi merili in enako vnemo začelo raziskovanje vseh velikih primerov več milijonskega oškodovanja državnega premoženja”. Med temi so v DeSUS poleg dogajanja v Slovenskih državnih gozdovih navedli še primere bančne luknje, Stožic in Teša, preko katerih “smo bili državljani oškodovani za več 100 milijonov evrov”.

COMMENTS

Wordpress (0)