(VIDEO) “Ker si pijan, pojdi na svoje proteste, ne pa tukaj… Podpiram vlado Janeza Janše… na gobec te bom” – To je del duela iz incidenta na sinočnjih protestih v Ljubljani – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ker si pijan, pojdi na svoje proteste, ne pa tukaj… Podpiram vlado Janeza Janše… na gobec te bom” – To je del duela iz incidenta na sinočnjih protestih v Ljubljani

(VIDEO) “Ker si pijan, pojdi na svoje proteste, ne pa tukaj… Podpiram vlado Janeza Janše… na gobec te bom” –  To je del duela iz incidenta na sinočnjih protestih v Ljubljani

To je samo del duela s sinočnega protesta, kjer so protestniki proti vladi na vsak način želeli odstraniti enega od privržencev Janeza Janše in njegove vlade. Incident se je začel že na Prešernovem trgu, nato pa nadaljeval na Miklošičevi. Ker se nezaželeni gost ni želel odstraniti, so ga večkrat izolirali protestniki, nekdo pa ga je udaril tudi v hrbet. Nato je prišlo do verbalnega spopada med njim in enim od protestnikov, ki mu je očital, da je pijan in naj gre na svoje proteste.

“Kdo je mene udaril? Kdo je mene udaril”, je presenečen spraševal mož s hozentregarji.
“Napil si se ga za sebe, ostale pa pusti pri miru,” mu je zabrusil eden od protestnikov, s katerim sta se zapletla v verbalni konflikt.

“Motiš, če si pijan, pa pojdi na svoje proteste, ne pa tukaj, si razumel…”
“Podpiram vlado Janeza Janše, če sem nasilen pokličite policijo, če me smatrate kot nasilnega”.

“Si pijan, pijan si, si pijan? A si pijan ali si trezen?”
“Ne jaz sem Slovenec, ti si pa nasilnež.”
“A sem ti kaj naredil?”
“Pokliči Policijo … Na gobec te bom.”

Po nekaj minutah je prišla policija, ki so jo protestniki kritizirali, ker ga ni odstranila že prej. vendar po kratkem postopku, se je podpornik vlade spet pridružil glavnini protestnikov na Trgu Ajdovščina, nato pa so ga protestniki zavili v transparent “Razorožimo vlado” in ga zopet na silo odpeljali s prizorišča. Vendar se ni dal, nakar je ponovno intervenirala policija in ga pospremila v neznano.

Med protestniki je bila tudi Svetlana Makarovič, ki je v nasprotju s podpornikom vlade izrekla nekaj krepkih na račun aktualne vlade, kar vsekakor ne bo ostalo brez odziva.

“Ta vlada je suženska, to je vlada hlapcev. To vidite, to pa je slovenceljska vlada. To ni slovenska vlada, to je slovenceljska valda. To je vlada primitivcev, surovin, sovzavih sentimentalcev, lažnivcev, hinavcev.
Na začetku je bila samo užaljenost, bes, žalost, osuplost, da je kaj takega možno. Niti v sanjah si ne bi predstvljali, da bo prišla na oblast fašistična vlada. To je nacifašistična vlada. Dobesedno. Zato pravim smrt vsakemu fašizmu, slovenskemu pa še posebej.

COMMENTS

Wordpress (0)