Drama v treh dejanjih: Jurša: Te pa odstopi! Aleksandra: Neom. Jurša: Te pa nič! – Janša vzel v bran Pivčevo in Juršo obtožil, da je bil sodelavec UDBE – TOPNEWS.si

Drama v treh dejanjih: Jurša: Te pa odstopi! Aleksandra: Neom. Jurša: Te pa nič! – Janša vzel v bran Pivčevo in Juršo obtožil, da je bil sodelavec UDBE

Drama v treh dejanjih: Jurša: Te pa odstopi! Aleksandra: Neom. Jurša: Te pa nič! – Janša vzel v bran Pivčevo in Juršo obtožil, da je bil sodelavec UDBE

Stranka mora sama odločati o svojem vodstvu in programu. Medtem ko se je že včeraj na Twitterju oglasil predsednik vlade Janez Janša, je danes objavil serijo tvitov o tem, kako imenitni so rezultati stranke Desus v njegovi kolaiciji.

Janša je najprej zapisal: “Stranka mora sama preko članstva in izvoljenih organov odločati o svojem vodstvu in programu. Če je res samostojna, na podlagi dejstev in ne zaradi pozivov ali režij pristranskih medijev pod vplivom drugih strank in ozadij. In to loči demokratično suvereno stranko od satelita.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1293183195525943300

Danes pa je pohvalil Desus, ki da je v petih mesecih aktualne vlade naredil več za slovenske upokojence kot prej v 10 letih skupaj.

Premier meni, da mora Desus, če je res samostojna stranka, zadevo rešiti brez vpliva drugih. Danes je Janša tvitnil, da je Desus v petih mesecih aktualne vlade naredil več za slovenske upokojence kot prej v 10 letih skupaj. S tem je pospremil tvit ministrstva za finance, da so ukrepi vlade dosegli svoj cilj: več kot 300.000 upokojencev je prejelo dodatek v skupni vrednosti 66,8 milijona evrov.

Kljub temu je dogajanje v Desusu odprlo vprašanje, kaj morebiten odhod Pivčeve pomeni za stabilnost koalicije. Mnenja o tem so različna. Po mnenju političnih analitikov Pivčeva ne more ostati na čelu Desusa, težko bo tudi ohranila funkcijo ministrice za kmetijstvo.

“Zgolj v korekcijo” je premier nanizal še nekaj podatkov v odgovor sledilcu, ki je zapisal, da je vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša nekdanji sodelavec Udbe. Kot kaže, bo vodja poslanske skupine Desus osrednja tarča spletnih podpornikov vlade.

Nadalje Janša tvita še, da so Desus “naredili kot satelit stranke SD, celotni slovenski javnosti na očeh”. Nato piše, da se je stranka “začela postavljati na svoje noge“, priznava pa ji, da je pod vodstvom Aleksandre Pivec “na zadnjem kongresu prenesla težišče programa na vsebinsko delo za upokojence”.

Veliko pozornosti na desni pa je vzbudila tudi izjava predsednika mladega foruma SD, da Desus ne služi več temu, čemur je bila strankia narejena.

Najboljši komentar trenutnega dogajanja v Desus pa je te dni objavil na Twitterju Peter Hrastelj, ki je zapisal: “Drama v treh dejanjih: Jurša: Te pa odstopi! Aleksandra: Neom. Jurša: Te pa nič!

Predsedujoči svetu stranke Tomaž Gantar pa je na Twitterju zapisal: “Poziv poslancev Desusa ocenjujem kot pravo odločitev. Žal o razmerah znotraj stranke, njenem vodenju in spornem ravnanju predsednice že predolgo javno razpravljamo in s tem škodujemo ugledu stranke Desus in tudi politike kot take.”

Tomaž Gantar je dodal: “Prav bi bilo, da dr. Aleksandra Pivec osebnih interesov ne bi postavljala pred strankine in bi čim prej sprejela odločitev o odstopu z mesta predsednice stranke Desus. Seja sveta stranke bo sklicana v roku, kot je predlagala poslanska skupina Desus.”

COMMENTS

Wordpress (0)