(VIDEO) Ivan Gale: “Vsem polagam na srce, ne obupati, mislim, da se lahko že letos marsikaj zgodi – Ne me sicer čisto stoodstotno držati za besedo, ampak ponavadi ne govorim nekaj v prazno” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ivan Gale: “Vsem polagam na srce, ne obupati, mislim, da se lahko že letos marsikaj zgodi – Ne me sicer čisto stoodstotno držati za besedo, ampak ponavadi ne govorim nekaj v prazno”

(VIDEO) Ivan Gale: “Vsem polagam na srce, ne obupati, mislim, da se lahko že letos marsikaj zgodi –  Ne me sicer čisto stoodstotno držati za besedo, ampak ponavadi ne govorim nekaj v prazno”

Potem ko so se v petek protivladni protesti razdelili na tistega na Prešernovem Trgu, ki se je kasneje nadaljeval na Roški, ter na protest na Trgu Republike, je eden ključnih obrazov petkovih kolesarskih protestov Ivan Gale nagovoril zbrane na Trgu Republike.

Protestnikom je ne glede na to, v katero skupino so se uvrstili in kje protestirajo, položil na srce, da naj ne obupajo. “Mislim, da se lahko že letos marsikaj zgodi – ne me sicer čisto stoodstotno držati za besedo, ampak ponavadi ne govorim nekaj v prazno,” je bil skrivnosten Gale.

Ivan Gale: “Jaz sem na Trgu Republike predvsem zato, ker Trg republike je zame nek simbolni prostor, na katerem so se že skozi odvijale pomembne prelomnice v zgodovini naše države, pomembni protesti in vse ostalo.

Tako mislim, da ni najprimerneje, da se cepimo na dvoje, troje. Ne vem, koliko je sploh zdaj nekih skupin, iniciativ. Jaz sicer podpiram čisto vsak protest, ki se vrši. Naj bo množičen, eden, dva, tri, kolikor koli se jih lahko zbere, naj se jih zbere. Mislim, da bi bilo pa vseeno dobro, da bi se na koncu v istem kraju, v isti točki, vsi dobili, ljudje, protestniki, vseeno se zberimo ne glede na to, kaj kdo misli, koga kdo podpira. Rekel sem, da se bom do nadaljnjega udeleževal protestov v Ljubljani, tukaj na Trgu republike. Drugje po Sloveniji pa pač tam, kjer bodo ljudje ocenili, da je potrebno biti tam oziroma kamor me bodo ljudje povabili.

Pojavljajo se, ne vem, neke zgodbe, podtikanja, očitki, zakaj sem se jaz tako odločil, kot sem se odločil. Jaz nimam proti nobenemu čisto nič. Podpiram tudi zborovanje na Prešernovem trgu. Ne vem, lahko se dobivajo tudi v Argentinskem parku, Prekmurskem trgu, Tivoliju… Zaradi mene na Kodeljevem. Najslabše je biti pasiven, apatičen in ne protestirati. Vsem polagam na srce, ne obupati, mislim, da se lahko že letos marsikaj zgodi, ne me sicer čisto stoodstotno držati za besedo, ampak ponavadi ne govorim nekaj v prazno.

Tako da hvala za udeležbo, vabim vas tudi naslednji petek in vse nadaljnje, dokler se tamle v tisti hiši nekaj korenito ne spremeni”.

Izjava Ivana Galeta za Svet24, “da bo v prihodnje gotovo politično bolj aktiven”, je tako med protestniki na kolesih kot v strankarskih krogih dvignila precej prahu. “V državi bi bilo treba nekaj spremeniti v smislu nekih novih politik,” je dejal Gale in dodal, da bi morda potrebovali tudi nove obraze. “Ker mislim, da ta strankokracija, ki se je razpasla pri nas, ni demokracija.”

Včeraj pa je za POP TV Ivan Gale dejal, da je pripravljen sodelovati pri novem političnem projektu, a ne bo nikoli premier.

Vendar pa to še ne pomeni, da bo v kratkem pristopil h kakšni stranki ali ustanovil kar svojo. Ima pa jasno politično agendo. “Treba je pristopiti k nečemu novemu,” meni Gale in pravi, da je pripravljen sodelovati, pomagati z idejami ali pa le dati podporo. “Želim si predvsem, da se obstoječa vladna garnitura razbije. Da ne obstaja. Ali bo to potem naprej v obliki neke druge ali tehnične vlade, ali projektne, ali navadne, ne vem. To, kar imamo trenutno, zagotovo ni v redu,” pravi.

Takoimenovanim levim opozicijskim strankam, ki bi vlado Janeza Janše rade spodnesle s konstruktivno nezaupnico, a še iščejo konkreten obraz, ki bi bil pripravljen voditi to politično operacijo, pa je sporočil, da “Ivan Gale ne bo nikoli noben mandatar ali pa premier. Tudi zato, ker se v tem ne vidim. Pa tudi nisem dovolj sposoben za opravljanje te funkcije.”

In kdaj namerava javni uslužbenec iz blagovnih rezerv postati ali podpreti politično alternativo? “Rekel bi, da do konca letošnjega leta.” Z upom na prihajajoče volitve, vendar pa ne ve, kdaj se bodo te zgodile. “Koalicija je zdaj strnila vrste, ampak znajo v bodočih tednih priti v javnost še kakšne zelo neugodne informacije,” še dodaja, kakšne in za koga obremenilne, pa Gale ni želel razkriti.

COMMENTS

Wordpress (0)