Primer Aleksandra Pivec “zažiga” na družbenih omrežjih – Vroče poletje ogrelo glave in na dan so prišle vse politične frustracije in nasprotja – TOPNEWS.si

Primer Aleksandra Pivec “zažiga” na družbenih omrežjih – Vroče poletje ogrelo glave in na dan so prišle vse politične frustracije in nasprotja

Primer Aleksandra Pivec “zažiga” na družbenih omrežjih –  Vroče poletje ogrelo glave in na dan so prišle vse politične frustracije in nasprotja

V zadnjih dneh so na ministrico za kmetijstvo in predsednico DeSUS Pivčevo leteli očitki o njenem gostovanju na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v videu zasebnega podjetja Vinakras. V nedeljo zvečer je na Facebooku pojasnila, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova plačala sama. Če bo treba, bo račun pokazala pristojnim institucijam, je dodala.

“Ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sem se zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige ter kreiranje in spreminjanje politik, ki omogočajo okolje, v katerem so delo in rezultati deležnikov, ki delujejo v okviru agro-živilske verige, čim bolj optimalni in v korist potrošnika,” piše v svojem sporočilu na Facebooku predsednica Desusa, ki po svojih besedah večino časa preživi na terenu, obiskuje kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti, podjetja ter na ta način sliši njihove zgodbe, izzive, s katerimi se soočajo,” je zapisala Pivčeva na Facebooku.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1287805305141760001
https://twitter.com/dusankocevar1/status/1287754719830724609

Zapis ministrice Aleksandre Pivec si lahko preberete v nadaljevanju:

Ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sem se zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige ter kreiranje in spreminjanje politik, ki omogočajo okolje, v katerem so delo in rezultati deležnikov, ki delujejo v okviru agro-živilske verige, čim bolj optimalni in v korist potrošnika. Tako od takrat naprej večino časa preživim na terenu, obiskujem kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti, podjetja ter na ta način slišim njihove zgodbe, izzive, s katerimi se soočajo, njihova mnenja in predloge. Pogosto to počnem tudi za vikend, ob praznikih in dela prostih dnevih ter na ta način povezujem svoje zasebno življenje s poslanstvom ministrice, ki ga opravljam.

Vedno bom s ponosom nosila različne majice, značke, predpasnike,… kmetij, društev, organizacij in podjetij, ki delujejo v mojem sektorju. Ker brez njihovega truda ne bi bilo slovenske hrane, obdelanega in ohranjenega podeželja, številnih delovnih mest. Ker vem, kako veliko ljudem pomeni, da obisk ministrice na terenu ohranijo v spominu skozi fotografijo ali video, nismo nikoli in nikdar nobenemu prepovedali, da moj obisk pri deležnikih v sektorju fotografira ali snema. Na spletnih straneh in družbenih omrežjih tako lahko najdete številne fotografije in video posnetke iz obiska na kmetijah, različnih društvih, organizacijah, lokalnih skupnostih, podjetij.

In še enkrat: stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama. V kolikor bo potrebno, bom račun pokazala pristojnim institucijam.

Želim si, da bi vsi državljani bili bolj ponosni na domače pridelovalce in deležnike v agro-živilski verigi. To bi dvignilo kolektivno slovensko zavest o njihovem pomenu in pomenu odnosa do slovenske hrane in obdelanega slovenskega podeželja. S tem bi se dvignil tudi ugled in spoštovanje slovenskega kmeta.

Bodimo veliko bolj ponosni na naše kmetije in podjetja in imejmo med nami več pozitivnega in spodbudnega duha. Tako nam mladi ne bodo odhajali v tujino, podjetništvo se bo razvijalo v večji meri, imeli bomo večjo dodano vrednost in delavci višje plače. Vse se začne z našim kolektivnim duhom – bodi bolj ponosni na naše pridne in delovne ljudi.

Sama pa bom, tako kot sem do sedaj, tudi v prihodnje kot ministrica vedno ponosno predstavljala naše kmete, kmetije, društva in podjetja.

Z družbenih omrežij in političnih obračunavanj zaradi primera Pivec se je zadeva prenesla celo med novinarje. Novinarja Primoža Cirmana s portala Necenzurirano so tako z Nove 24 TV spraševali, če je kdaj zastonj jedel in pil na račun državnih podjetij. Cirman je še kot novinar Dnevnika sodeloval na konferenci Energija 2009 – 5. mednarodna energetska konferenca v Mariboru.

Podobna vprašanja so prejeli tudi drugi novinarji, ki so poročali o dvodnevnem družinskem obisku kmetijske ministrice in predsednice Desusa dr. Aleksandre Pivec na Krasu, kamor jo je povabil direktor vinarskega podjetja Vinakras Marjan Colja.

https://twitter.com/dusankocevar1/status/1288000888964034566
https://twitter.com/nejkli/status/1287472035233488896
https://twitter.com/nejkli/status/1287475988683726849

COMMENTS

Wordpress (0)