Twitter odstranjuje profile skrajnežev in teoretikov različnih zarot – TOPNEWS.si

Twitter odstranjuje profile skrajnežev in teoretikov različnih zarot

Twitter odstranjuje profile skrajnežev in teoretikov različnih zarot

TWITTER je včeraj napovedal, da bo trajno odstranil profile, povezane z ekstremnimi teorijami zarote, ki jih širi npr. skupina QAnon o zarotah znotraj ameriške vlade in javnosti proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Twitter je napovedal spremembe v poglavju o varnostnih spremembah tako, da vsebine, kot jo objavlja QAnon, ne bo mogoče posredovati.

Nova politika bo zajela približno 150.000 profilov po vsem svetu.

Doslej zaprli več kot 7000 računov

Twitter je sporočil, da je doslej odpravil več kot sedem tisoč računov zaradi manipulacij, zlorabe žrtev in drugih izogibanj pravilom ravnanja na tem družbenem omrežju.

Teoretiki zarote, kot je QAnon, trdijo, da so v “tajno vojno” proti Trumpu vpleteni ugledni ljudje iz različnih delov družbe, od obveščevalne skupnosti in politike prek poslovnega sveta do zabavne industrije.

QAnon je med drugim trdil, da so člani Demokratske stranke vpleteni v mednarodne kriminalne združbe in da je bila njihova vsebina široko predvajana na družbenih omrežjih, kot so Facebook, TikTok, Twitter in YouTube.

Facebook je že odstranil mrežo ponarejenih profilov, povezanih z računom QAnon, prek katerih je bila posredovana njihova vsebina.

FBI obravnava skupino QAnon kot domačega skrajneža in potencialno grožnjo.

COMMENTS

Wordpress (0)