Aleksandra Pivec in Gregor Perič po Mateju Toninu glede protestov stopila na stran Janeza Janše – Odziv policije na “preboj” Jaše Jenulla vir navdiha za različne spletne predelave – TOPNEWS.si

Aleksandra Pivec in Gregor Perič po Mateju Toninu glede protestov stopila na stran Janeza Janše – Odziv policije na “preboj” Jaše Jenulla vir navdiha za različne spletne predelave

Aleksandra Pivec in Gregor Perič po Mateju Toninu glede protestov stopila na stran Janeza Janše – Odziv policije na  “preboj” Jaše Jenulla vir navdiha za različne spletne predelave

Na družbenih omrežjih so petkovi protesti in poskus “preboja” ograje ter aretacije s strani policije sprožili pravo poplavo odzivov in primerjav ter umetniških kreacij. Tako so na tviterju primerjali dogajanje konec osemdesetih let in takratni odziv policije na dogajnje in odziv v petek. Tako se je na tviterju pojavila fotomontaža za napisom “ko aretira nedemokratična SDV v “totalitarizmu” in ko aretira janševa policija v JANŠIZMU”:

Na drugi strani to seveda ni ostalo neopaženo in v kontra “umetniški” akciji so celotno dogajanje pospremili s komentarjem, da se “po epskem preboju na Menini planini ZZB NOB pripravlja nov film – Preboj na Zavodu za blagovne rezerve. Kmalu v vseh balkanskih kinematografih!

Največ pozornosti in komentarjev na družbenem omrežju tviter pa je bila deležna predsednica Desus-a, ki je na twitterju objavil zapis v katerem piše: “Pozivanje k ubijanju posameznih oseb, nasilništvo nad policijo in izražanje sovražnih gest nimajo popolnoma nič skupnega s svobodnim izražanjem mnenj. Nasilje (besedno in fizično) na protestih ni element demokracije, je le način, kako demokracijo zatreti, ” kar je bilo deležno številnih odzivov.

https://twitter.com/PreglArjan/status/1272249708493365249

A to so dobili navodila na koalicijski koordinaciji? Zdravc zamuja. Dejmo, dejmo, je zapisal eden od podpornikov protestov.

https://twitter.com/majsanom/status/1272221093143732224

Še pred Pivčevo je na tviterju petkove proteste komentiral Matej Tonin, ki je zapisal: “Nasilje vedno rodi nasilje. Smrt JJansaSDS je žal stalni slogan petkovih protestov. V demokraciji se zmaguje z argumenti, ne z likvidacijo. Dialog je prihodnost, nasilje preteklost. Živela sprava, mir vsem!”

https://twitter.com/MatejTonin/status/1271554084412125184

Največ pozornosti, pa je bil deležen tvit poslanca SMC Gregorja Periča, ki je razočaral predvsem Luko Mesca, koordinatorja Levice.

“Protest zoper Miki Miško in oprano iransko milijardo v #NLB, #TEŠ6, gradnjo kanalizacije #C0 čez ljubljanski vodonosnik, pomanjkanje domov za starejše, predvidenih 74 mio za študije o dolgotrajni oskrbi …”

“Februarja sva bila skupaj v slovenski delegaciji v Bruslju. Del SMC se mi je vedno zdel proto-SDS (npr. Monika Gregorič). Perič ne. Prej bi ga uvrstil med tiste, ki so resno razmišljali o prestopu. A tudi on ni potreboval več od treh mesecev, da je posvojil lingua tertii imperii,” je na tviterju zapisal Luka Mesec.

https://twitter.com/mgregorcic/status/1272069796302118912
https://twitter.com/had/status/1272192438795452417

Je pa ravnanje policije na petkovih protestih ostro kritiziral eden od policistov, ki je bil kritičen do svojih kolegov.

Nekatere kritike na svoj performance je že v petek zvečer na Facebooku komentiral akter petkovih dogodkov Jaša Jenull.

Sem danes prebral nekaj precej grobih pripomb na svoje “igralske sposobnosti “… Se z veseljem osebno dobim z vsakim, ki se mu zdi, da sem mogoče, med druženjem s policijo, pretiraval s svojimi reakcijami: ČE KDO ZDRŽI 30 SEKUND NJIHOVEGA “STROKOVNEGA PRIJEMA” V TIŠINI, SE BOM JAVNO OPRAVIČIL POLICIJI. Prav? Smo zmenjeni? Bom pa seveda (kot mi je to v navadi) vztrajal, da se dogajanje posname in deli na FB;) Prosim posredujte to vabilo vsem domačim junakom, pravim decom in kavč-ekspertom!”

Jaša Jenull se je znašel med tistimi protestniki, ki so preskočili varnostno ograjo, nekaj pa jih je ograjo pričelo podirati.

COMMENTS

Wordpress (0)