(VIDEO) Hojs neuradno: Koncerta Thompsona v Mariboru ne bo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Hojs neuradno: Koncerta Thompsona v Mariboru ne bo

(VIDEO) Hojs neuradno: Koncerta Thompsona v Mariboru ne bo

Aleš Hojs je povedal, da sam ne ve za vsako odločbo, ki jo izdajo na upravni enoti. “Ne bežim pred objektivno odgovornostjo,” je povedal. Zato je v petek, ko je za odločbo izvedel, k sebi poklical pooblaščeno osebo, ki jo je izdala. Ta mu je v razgovoru pojasnila podlago za takšno odločbo, ki pa izhaja iz sodbe upravnega sodišča in sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice.

“Gospa predsedujoča je povedala, da jaz širim sovraštvo, da sem jaz ustaško naravnan, kar je za mene pod nivojem diskusije v tej državi. In na tak nivo se jaz ne bom spuščal. Jaz za vsako odločbo ne vem, jaz seveda ne bežim pred objektivno odgovornostjo,” je povedal.

Zato je v petek, ko je za odločbo izvedel, k sebi poklical pooblaščeno osebo, ki jo je izdala. Ta mu je v razgovoru pojasnila podlago za takšno odločbo, ki pa izhaja iz sodbe upravnega sodišča in sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice. Politična igra opozicije je po Hojsovem mnenju “ideološko oblatiti” njega kot osebnost. Kot je poudaril Hojs, je večkrat jasno povedal, da so ustaštvo, fašizem, nacizem in komunizem zavržne ideologije.

“Jaz mislim, da je politična igra znana, torej ideološko oblatiti mene, v tem primeru mene bi rekel kot persono. Jaz sem večkrat povedal jasno, da je tako ustaštvo, fašizem, nacizem in komunizem zavržna ideologija. Enačiti mene z ustaštvom se mi zdi pod nivojem, zato na take komentarje gospe predsednice ne morem odgovoriti. Bi pa rad videl, kaj bo v sami interpelaciji spisano. Kot je meni znano so navedbe dela opozicije ali pa celotne opozicije v tem, da koncert bo, neutemeljene. Jaz podatka o tem, da koncert bo, ne vem nič. Celo več, imam neuradne informacije, da gospod Thompson tega koncerta ne želi izvesti.

Obenem pa je Hojs komentiral tudi informacijo, da njegovi zastopniki želijo od države odškodnino, ker koncert leta 2017 ni bil omogočen. Tudi to pa je po oceni Hojsa nesprejemljivo.

Po informacijah ministra bo očitek v interpelaciji izključno dogajanje okoli omenjenega koncerta. “Očitno ta interpelacija temelji na ideološki temi, ne na dejstvih,” je dejal. Če bodo predlagatelji tej temi dodali še druge očitke, pa bo nanje ustrezno odgovoril, je še napovedal.

Kot je danes povedal vodja poslanske skupine Matjaž Han, je bil glavni povod za odločitev o interpelaciji odločba ministrstva za notranje zadeve, ki omogoča Thompsonov koncert v Mariboru. “Gre za zadevo, ki se ne bi smela zgoditi, ker upam, da v 21. stoletju v Sloveniji ne bomo poveličevali ustaškega režima,” je pojasnil Han.

V LMŠ menijo, da SDS sploh ne bi smela prevzeti vodenja ministrstva za notranje zadeve, ker da so ta stranka in njeni posamezniki v različnih policijskih postopkih, je v današnji izjavi novinarjem v DZ dejal vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Po njegovih navedbah tudi Hojs ne bi smel postati notranji minister, ker da je pred prevzemom funkcije vodil podjetje, ki je bilo v policijskih postopkih.

“Thompson oz. odločba je le vrh ledene gore vseh nepravilnosti in neprimernega komuniciranja Hojsa,” je dejal Golubović in napovedal, da bodo sopodpisali interpelacijo ter jo podprli. Besedilo bodo pregledali in ocenili, ali je smiselno še kaj dodati.

Da bi bila edina točka interpelacije odprava prepovedi Thompsonovega koncerta, pa je po mnenju Levice smešno, saj si Hojs interpelacijo zasluži zaradi drugih stvari. Matej T. Vatovec je sicer poudaril, da je ta koncert enako kot leta 2017 nedopusten in nesprejemljiv in bi se lahko pridružili skupini držav, ki si takšne koncerte upajo prepovedati.

Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec je povedal, da so se v opoziciji dlje časa pogovarjali o tem, da bi bil Hojs verjetno eden od tistih, ki si v tem trenutku najbolj zasluži interpelacijo, vendar zaradi “vodenje postopkov proti miroljubnim protestnikom, postopke za aktivacijo vojske na meji in podpis pod pismo notranjih ministrov EU glede relokacije beguncev”.

Proti koncertu Marka Perkovića Thompsona se je izrekel predsednik SMC Zdravko Počivalšek, danes pa se je na tviterju oglasil tudi Matej Tonin predsednik NSI.

Odprava prepovedi koncerta pevca Thompsona je žalitev vrednot, na katerih je rasla slovenska samostojnost in kršitev…

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Petek, 05. junij 2020

Seveda pa to ne pomeni, da bodo koalicijske stranke podprle interpelacijo proti ministru Hojsu, vsaj tako je bilo danes razumeti Aleksandro Pivec, predsednico Desus-a. Svoje nasprotovanje so namreč izrazili tudi v Zvezi borcev.

COMMENTS

Wordpress (0)