Marjan Šarec na Facebooku: “Ministri in njihov predpostavljeni tvitajo kot nori, se obnašajo tako, kot bi pričakovali od kakšne marginalne strogo desničarsko usmerjene skupine” – TOPNEWS.si

Marjan Šarec na Facebooku: “Ministri in njihov predpostavljeni tvitajo kot nori, se obnašajo tako, kot bi pričakovali od kakšne marginalne strogo desničarsko usmerjene skupine”

Marjan Šarec na Facebooku: “Ministri in njihov predpostavljeni tvitajo kot nori, se obnašajo tako, kot bi pričakovali od kakšne marginalne strogo desničarsko usmerjene skupine”

Potem ko so bile včeraj objavljene raziskave Slovensko javno mnenje, ki je pokazala, da sta priljubljenost strank Janeza Janše in Marjana Šarca izenačeni, se je danes na Facebooku oglasil nekdanji premier Marjan Šarec.

Šarcu je raziskava Slovensko javno mnenje namerila podobne trende, kot so sta jih nakazovali zadnji meritvi javnega menja Ninamedie in Mediane. Presenetljiv »comeback« Marjana Šarca in LMŠ nazaj na vodilno mesto, po meritvi SJM celo pred SDS, je toliko večji, saj Šarec velja za “krivca” za nastanek Janševe nove koalicije.

Marjan Šarec: “Vem, da boste spet mnogi rekli, da sem vse to povzročil s svojim odstopom. Verjemite, da če mi ne bi bilo treba na koncu zagotavljati glasov za zakone in imenovanja ministrov s pomočjo Zmaga Jelinčiča, zagotovo ne bi odstopil. Čeprav mu dolgujem zahvalo, saj brez njega ne bi imeli ne proračuna, ne imenovane ministrice in bi se vlada mogoče že takrat podrla.

Zato, ljudje, ko bodo volitve (kadar pač bodo), ne iskati izgovorov za neudeležbo. Pojdite na volitve in namenite dovolj glasov, da se bo dalo delati. Da nikoli več ne bo treba nikomur odstopiti in s tem prepustiti oblasti takšni združbi, ki jo trenutno gledamo na oblasti”.

Na Facebooku je Šarec tudi obračunal z Janšo zaradi kritik, ko je bila na oblasti njegova vlada. “Spominjam se tudi, za kakšne majhne stvari smo se morali zagovarjati, od kadrovanja, »Lebnove makete«, Prešičkovega vodenja ministrstva, da o SOVI, OVS-u in KNOVS-u niti ne govorim. Zahtevali so odstop Jerneja Štromajerja zaradi nerodne izjave na božični dan in v ta namen organizirali protest pod oknom moje pisarne, kjer so razglašeno in atonalno peli božične pesmi. Na koncu sem bil pa še obtožen, da prisluškujem in zasledujem politične nasprotnike in da sem razvil ne vem kakšno mrežo…

Kdo je vse to očital in obtoževal? Točno tisti, ki so danes vpleteni v sporne nakupe zaščitne opreme, ker so vsi »želeli pomagati Sloveniji«. Ne pomoč, vojno dobičkarstvo in korupcija je to. Tisti, ki vodijo državo na način, da je vse dovoljeno. Ministri in njihov predpostavljeni tvitajo kot nori, se obnašajo tako, kot bi pričakovali od kakšne marginalne strogo desničarsko usmerjene skupine.

Tega vsega je toliko, da človek že težko sledi. Varda je ne samo dovoljena, temveč bo očitno postala del vsakdanjosti. Tako, kot maske. Thompsonov način razmišljanja (ustaški) bo cenjen in spoštovan. Da o drugih odstopanjih od normale niti ne govorim, bo gotovo še veliko priložnosti.

Žal ima velik delež pri vsem tem tudi predsednik republike, ki je Andreja Šiška povabil za isto mizo v predsedniški palači, ki je vardi dovolil postroj pred palačo in uniformirano vkorakanje v palačo. Dal je tudi zelo medel odziv na Thompsona in ne nazadnje pod okriljem narodne sprave tudi relativiziral ponovno oživljene ideje, za katere smo mislili, da so zdavnaj preživete. Njegov hrvaški kolega je pokazal veliko večjo mero zavedanja, da karkoli nakazuje na ustaštvo, ne sodi v sodobno družbo. Žal”.

Šarec pravi, da mu ni žal, ker je odstopil kot predsednik vlade. “….Ni mi žal za nobeno stvar, saj človek v danem trenutku stori, kar mu je storiti. Sedanja vlada predstavlja zagotovo vse tisto, česar naša ni. Nismo imeli večine, bilo nas je veliko in preden smo »sklamfali« skupaj dovolj glasov za kakšen zakon, smo se včasih že postrani gledali. Vendar ljudje tega niso občutili. Za nas je bilo naporno, a v deželi je bil mir. Ljudje so dobili neobdavčen regres in povišanje minimalne plače…”

Celoten Šarčev zapis si lahko preberete spodaj.

COMMENTS

Wordpress (0)