Policija zaostruje ukrepe proti domnevnim organizatorjem kolesarskih protestov v Ljubljani – Po Jaši Jenullu, tudi Tjaša Prošek v policijski obdelavi zaradi petkovih protestov – TOPNEWS.si

Policija zaostruje ukrepe proti domnevnim organizatorjem kolesarskih protestov v Ljubljani – Po Jaši Jenullu, tudi Tjaša Prošek v policijski obdelavi zaradi petkovih protestov

Policija zaostruje ukrepe proti domnevnim organizatorjem kolesarskih protestov v Ljubljani – Po Jaši Jenullu, tudi Tjaša Prošek v policijski obdelavi zaradi petkovih protestov

Policija je Tjašo Prošek “prepoznala” kot organizatorko protesta proti vladi Janeza Janše in ji poslala obvestilo o prekršku, “ker ni prijavila protesta sedem dni pred dogodkom”

Tjaša Prošek, ki je poleg Jaše Jenulla eno od bolj vidnih imen na petkovih protestih proti vladi, je včeraj dobila od policije obvestilo, da se kot kršiteljica izjasni o dejstvih in okoliščinah, saj jo je policija prepoznala kot organizatorja protesta 8. maja 2020. O prekršku so jo obvestili s policijske postaje Ljubljana Center.

“Kot organizatorka protesta javnega shoda 08.05.2020 – Protest proti vladi Republike Slovenije – na Trgu republike v Ljubljani le tega niste prijavili sedem dni pred dnevom javnega shoda na upravni enoti”, ugotavlja policija.
Tjaša Prošek je na obvestilo že odgovorila na Facebooku, kjer je med drugim zapisala, da je takšen dopis pričakovala že mesec dni.

“Lahko samo dodam, da v kolikor bi bilo možno proteste organizirati, bi lahko vsi policisti zgolj mirno spremljali dogajanje, ker pa to ni mogoče, bomo protestniki poskrbeli, da bo za vas dela čim manj in boste, bolj kot ne, poskrbeli le za večjo število državljanov na ulici.

p.s. prosim, da se vzdržite neprimernih komentarjev, policisti v tej zgodbi niso krivi, zgolj opravljajo svoje delo. Veseli bodimo, da imamo v policijskih vrstah take profesionalce, ki zdržijo pritiske z “vrha” in nam pomagajo ohranjati proteste mirne!”

Zapis Tjaše Prošek na Facebooku je doživel številne komentarje in zgražanje v stilu, da je organizator protestov sama vlada Janeza Janše in da so “protesti zgolj reakcija na njeno delovanje”.

Policija prekršek Proškove utemeljuje z navodili, ki jih je objavila na svoji Facebook strani “Vseslovenska vstaja naroda”, ki jo ureja kot administrator in na kateri “objavlja informacije o shodih, navodila, pojasnila in priporočila udeležencem” oziroma kako naj se protestniki obnašajo na shodu. Dodatno argumentacijo za prekršek o organizaciji shoda naj bi policija našla v njenih izjavah v medijih, “da naj protestniki nosijo maske in držijo varnostno razdaljo”.

Seveda lahko glede na dosedanje dogajanje na petkovih protestih v vlogi kronista dogodkov dogajanje na Trgu republike in vlogo Proškove in glede na videno in posneto z gotovostjo trdimo, da je omenjena kulturnica nastopala na dosedanjih shodih bolj v vlogi miritve situacije, da ne bi prišlo do incidentov med policijo in protestniki, kot pa v vlogi organizatorke protestov.

Ob tem je zanimivo, da se je policija vsaj po videnem dogajanju na Trgu Republike večkrat obrnila na Proškovo, in sicer s ciljem umiritve situacije na protestih, ki so pogosto na meji incidentov zaradi napetega dogajanja med policijo in protestniki, predvsem zaradi postopkov identifikacije nekaterih udeležencev protestov.

Danes je četrtek.To je zadnje čase dan, znan po tem, da se zgodi pred petkom. V petek so namreč protesti.Danes je…

Objavil/a Tjaša Prošek dne Četrtek, 04. junij 2020

COMMENTS

Wordpress (0)