Žan Mahnič v Čeferinu prepoznal potencialno nevarnega kitajskega agenta v hibridni vojni – TOPNEWS.si

Žan Mahnič v Čeferinu prepoznal potencialno nevarnega kitajskega agenta v hibridni vojni

Žan Mahnič v Čeferinu prepoznal potencialno nevarnega kitajskega agenta v hibridni vojni

Žan Mahnič, sekretar sveta za nacionalno varnost, je na tviterju prepoznal, Aleksandra Čeferina kot potencialnega nevarnega agenta v hibridnem vojskovanju Kitajske.

Žan Mahnič: “Zadnja leta smo govorili o ruskem hibridnem vojskovanju, s katerim Rusi uspešno rušijo EU in
NATO. Pri tem smo zanemarili Kitajsko. Ta je #COVID19 krizo izkoristila za uporabo enakih metod z zasledovanjem istih ciljev. Njeni evropski pomočniki so ji pri tem v neizmerno pomoč”.

Aleksander Čeferin, ki so ga Janševi možje najprej prosili, da po svojih zvezah pomaga pri nabavi zaščitne opreme, je padel v nemilost pri vladajoči garnituri.

Kitajski fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation sta Sloveniji donirali obrazne maske kot pomoč v boju proti virusu covid-19. Gre za fundaciji, ki ju je ustanovil Jack Ma, ustanovitelj spletnega velikana Alibaba. Aleksander Čeferin, prvi mož Uefe, je sredi najhujše krize z dobavo zaščitne opreme povedal, da sta se za donacijo 300.000 zaščitnih mask po telefonu dogovorila z Jackom Majem.

Humanitarna fundacija Jack Ma – gre za ustanovitelja Alibabe, ki tesno sodeluje z Evropsko nogometno zvezo – je objavila novico o dobavi 1,5 milijona zaščitnih mask prek Belgije tudi v Slovenijo in Francijo. Na spletu je zaokrožila novica o tem, da je pri akciji pomagal prvi mož Uefe Aleksander Čeferin, javno se mu je prek tviterja zahvalil tudi premier Janez Janša.

»Drži. Po težki situaciji v boju proti zahrbtnemu virusu sem poklical svojega dobrega prijatelja Jacka Maa in ga prosil za pomoč. Takoj se je odzval in v Slovenijo prihaja donacija 300.000 zaščitnih mask in kasneje še druga oprema. Hvaležen sem prijatelju in upam, da zdaj vsi vidimo, da je solidarnost med vsemi ljudmi na svetu ključna za naše preživetje. Vlada je zagotovila logistiko v Belgiji in se odzvala resnično hitro, kar je zelo pohvalno,« je pojasnil Aleksander Čeferin.

Kasneje je se je pri komercialni ponudbi opremi Alibabe, ki je čakala Slovenijo 10 dni, zapletlo. Alibabo so obtožili, “da si je s svojo dobrodelnostjo predvsem hotela priskrbeti večmilijonski posel s slovensko državo”.

V zgodbo pa so vpletli Aleksandra Čeferina, češ, da “deluje kot tiskovni predstavnik Alibabe v Sloveniji”. “V resnici Alibaba najprej ni dostavil ustreznih certifikatov in zahteva predplačilo, česar država, hvala bogu, ne počne. Zato je posel prevzela Pošta Slovenije, ki je v 100 % državni lasti. Ampak ja, dajmo raje verjet kitajskemu trgovcu,” je takrat odločitev vlade zagovarjal Aljuš Pertinač.

https://twitter.com/Pertinacal/status/1247807207648845824

Sledila sta dva javna nastopa Aleksandra Čeferina, ki sta ju predvsem mediji blizu vladajoči stranki že videli v funkciji Čeferinovega političnega angažmaja doma. Zadnji je bil sobotni intervju Čeferina v Dnevniku.

“Pogovarjajo se samo med seboj in si predstavljajo, da ustvarjajo širok mnenjski krog, ki sploh ne obstaja. Opazil sem, da je globina njihovih misli absolutno obratno sorazmerna z njihovo primitivnostjo in grobostjo,” je eden od zapisov na tviterju.

Po prvem medijskem nastopu Čeferina, je moral celo oče Aleksandra Čeferina Peter Čeferin javno zanikati, da sin nima političnih ambicij doma in da ne ogroža političnega monolita v Sloveniji.

“Če bi levičarjem uspelo še desetič ustvarit muho 1 dnevnico in bi jo “Slovenci” še enkrat izvolili, je pa resnično s Slovenijo konec”.

“A sploh kdo od nas lahko ustanovi sam svojo stranko, ne da bi ga janšisti zmerjali, da je levičar ali Kučanov?”, je eno od vprašanj, ki si ga zastavljajo mnogi.

Seveda je strah vladajoče politične garniture, da bi nekdo od zunaj posegel v ustaljene politične fevde velik. Čeferin je namreč po eni od anket znane agencije dobil, kar 60 odstotno podporo vprašanih.

Po nekaterih insajderskih informacijah je zelo možno, da bodo v jeseni izredne volitve, saj bi le te zabetonirale stoječa politična razmerja in zaprle možnost vstopa novih političnih strank in obrazov, saj je do jeseni premalo časa za resno politično akcijo. Čez dve leti bo seveda vse drugače.

COMMENTS

Wordpress (0)