(VIDEO) Kolesarski protest proti vladi – Slovenska vojska s prevozom zaščitnih ograj pred poslopje državnega zbora podprla policijo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kolesarski protest proti vladi – Slovenska vojska s prevozom zaščitnih ograj pred poslopje državnega zbora podprla policijo

(VIDEO) Kolesarski protest proti vladi – Slovenska vojska s prevozom zaščitnih ograj pred poslopje državnega zbora podprla policijo

Ob dnevu Slovenske vojske je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske. Medtem pa je vojaški tovornjak na kontejnerjih pred državni zbor pripeljal zaščitne ograje.

Ograjo naj bi pripeljali z vojaškim vozilom v vojaškem kontejnerju, ker policijskih sredstev ni bilo na voljo. Postopek vodi policija, medtem ko so ograjo iz vojaškega vozila raztovorili pogodbeni izvajalci.

Pred napovedanimi protesti na kolesih, ki se vrstijo že več petkov zapored, so oblasti začele spet postavljati ograjo pred državnim zborom. Policija je podobno kot pred prejšnjimi protesti ogradila poslopje državnega zbora in dobršen del Trga republike.

Glede na fotografije so s tovornjakom pripeljali ograjo. Na obrambnem ministrstvu so se odzvali na prošnjo policije. Na obrambnem ministrstvu, ki ga vodi Matej Tonin, so pojasnili: “Slovenska vojska in policija redno sodelujeta pri različnih aktivnostih. Danes, 15. maja 2020, je SV na prošnjo policije zagotovila prevoz ograj v lasti policije na dogovorjeno lokacijo. Za ostale informacije se obrnite na policijo.”

Na družbenih omrežjih pa so se že pojavili različni komentarji zaradi domnevnega angažiranja vojske.

“Ko je napetost na družbenih omrežjih povzročilo javno naročilo opreme za vojake proti demonstrantom, je minister za obrambo Matej Tonin zatrdil, da slovenska vojska “v domovini policijskih pooblastil nima, zato ta oprema doma ne bo uporabljena”.

Danes slovenska vojska pred DZ, je na tviterju zapisal Gregor Kos.

https://twitter.com/GregorKos/status/1261260294174707718

Koliko bo na današnje proteste vplivalo vreme, se bo pokazalo zvečer, ko bomo na Topnews.si protest prenašali v živo.

COMMENTS

Wordpress (0)