Je Joc Pečečnik povedal preveč in s tem obremenil Mateja Tonina? Pečečnik: “Poklical me je minister za obrambo Matej Tonin in prosil, da pomagam, saj na področju dobave zaščitne opreme vlada panika” – Je Tonin klical tudi podjetje Acron, kjer je zaposlena njegova mama? – TOPNEWS.si

Je Joc Pečečnik povedal preveč in s tem obremenil Mateja Tonina? Pečečnik: “Poklical me je minister za obrambo Matej Tonin in prosil, da pomagam, saj na področju dobave zaščitne opreme vlada panika” – Je Tonin klical tudi podjetje Acron, kjer je zaposlena njegova mama?

Je Joc Pečečnik povedal preveč in s tem obremenil Mateja Tonina? Pečečnik: “Poklical me je minister za obrambo Matej Tonin in prosil, da pomagam, saj na področju dobave zaščitne opreme vlada panika” – Je Tonin klical tudi podjetje Acron, kjer je zaposlena njegova mama?

Znani podjetnik Joc Pečečnik je sinoči za 24ur zvečer pojasnil, da se je kot podjetnik lotil posla, s katerim ne bo zaslužil nič. “Poklical me je minister za obrambo Matej Tonin in prosil, da pomagam, saj na področju dobave zaščitne opreme vlada panika, da je preko 1000 podjetij kandidiralo za nabavo, a nimajo nobenih resnih ponudb, ki bi bile v kratkem dobavljive,” pojasnjuje Pečečnik.

Toninu je pojasnil, da niso specialisti za dobavo medicinske opreme, a je slednji dejal, da to ne bo težava, ker posle v vsakem primeru pregleda medresorna komisija. “Kot državljan, ker imam rad to državo, sem šel v akcijo in poiskal, kdo bi nam to lahko dobavil,” je še dejal.

Joc Pečečnik je s tem spravil v neprijeten položaj ministra za obrambo Mateja Tonina, ki je v javnosti zatrjeval, da on in njegova mama, ki je sicer zaposlena pri podjetju Acron, nista vpletena v posel Acrona z Zavodom za blagovne rezerve. Če je Tonin klical Joca Pečečnika je verjetno poklical tudi podjetje Acon oziroma ostale večje dobavitelje opreme.

“Namen povezovanja mene, moje mame Joži Tonin, podjetja Acron in pogodbe o dobavi zaščitne opreme je zagotovo politikantski poskusu nekaterih, da me oblatijo, umažejo in obračunajo z mano.” je zapisal Matej Tonin.

Premier Janez Janša je na tviterju izrazil hvaležnost ministroma Počivalšku in Toninu za njun trud. “Nihče ne bo izsiljeval Vlade RS,” poudarja Janša. Ob tem pa se je Janša zahvalil gospodarskemu ministru Počivalšku in obrambnem ministru Mateju Toninu za njun trud 24 ur na dan. Janša je dal vedeti, da se zavedajo, da je in bo potrebno za vsako kupljeno masko polagati račune in da je javnost pogodb predpogoj za transparentno delo. “Račune pa bodo polagali tudi vsi odgovorni z Marjanom Šarcem na čelu, ki so opustili dolžno ravnanje pri nabavi opreme in drugih ukrepih,” je zapisal na tviterju.

Janša se je s tem odzval na poročanje 24ur zvečer oziroma Uroša Slaka, ki, kot so v odzivu zapisali na Novi24TV, “po naročilu tajkunov pritiska ter diskreditira Vlado RS in tako poskušala ustvariti vtis, kako ta naj ne bi bila sposobna nabaviti opreme, ki jo Sloveniji ponuja Alibaba”

Janševa vlada je včeraj objavila seznam dobaviteljev, s katerimi je sklenila pogodbe o dobavi, Pogodb s slovenskimi posredniki je sklenjenih za 181 milijonov evrov brez DDV, za dobrih 55 milijonov evrov pa so jih razveljavili.

Pregled pogodb, ki jih je objavil Zavod za blagovne rezerve, pa kaže, da je najvišjo pogodbo v višini skoraj 31 milijonov evrov zavod sklenil s podjetjem Joca Pečečnika, ki mora opremo dobaviti do 24. aprila. Drugo po vrsti je podjetje Acron, ki je podpisalo tri pogodbe za skupaj skoraj 30 milijonov evrov, s podjetjem Geneplanet pa je država sklenila štiri pogodbe v skupni višini 18,5 milijona evrov.

Pečečnik pa je bil oster do medijev, ki ga označujejo za ‘vojnega’ dobičkarja. “Ko sem imel nogometni klub, sem se naučil, da najbolj ‘luzerski’ mediji živijo od laži in od pompoznih informacij, za katerimi se skrivajo nesposobni posamezniki, lažnivci, ki pijejo državne uradnike, jih strašijo in pobirajo oglase. Te informacije sicer še nisem zasledil,” je med drugim dejal Pečečnik.

Na vprašanje voditelja 24ur zvečer Uroša Slaka, koliko bo s poslom zaslužil, je dejal, da niti centa, kar je potrdil tudi z naročilnico, ki so jo posredovali državnim rezervam in računom dobavitelja. “Cena nakupa in cena prodaje je ista – 25.441.000 evrov,” je zatrdil.

[VIDEO] Poslanci strank Matjaž Nemec (SD), Nik Prebil (LMŠ), Primož Siter (Levica) in Andrej Rajh (SAB) so pred Državnim zborom predstavili Zahtevo za sklic skupne nujne seje Odbora za kulturo in Odbora za zunanjo politiko glede neprofesionalnega in za ugled Slovenije škodljivega odziva Ministrstva za zunanje zadeve na opozorila Komisarke Sveta Evrope za človekove pravice v zvezi z omejevanjem svobodnega in neodvisnega novinarskega dela v Republiki Sloveniji. Ob tem so odgovorili tudi na nekaj novinarskih vprašanj glede sproščanja vladnih ukrepov.

Objavil/a Socialni demokrati (SD) dne Četrtek, 09. april 2020

Status-naročil-zaščitnih-sredstev-na-dan-8.-april-2020-1

COMMENTS

Wordpress (0)