Peter Jančič ni dobil podpore novinarjev za urednika Siol.net – Od 46 novinarjev sta ga podprla le dva novinarja, zato je Jančič postal le v.d. urednika – TOPNEWS.si

Peter Jančič ni dobil podpore novinarjev za urednika Siol.net – Od 46 novinarjev sta ga podprla le dva novinarja, zato je Jančič postal le v.d. urednika

Peter Jančič ni dobil podpore novinarjev za urednika Siol.net – Od 46 novinarjev sta ga podprla le dva novinarja, zato je Jančič postal le v.d. urednika

Izrekanja uredništva o novem odgovornemu uredniku portala v lasti Telekoma se je udeležilo šest novinarjev od 46-ih. Jančič naj bi dobil dva glasova podpore, štirje naj bi bili vzdržani.

Proti Jančiču, ki ima očitno probleme s soglasjem uredništva, pa naj bi bil tudi nadzorni svet in del uprave Telekoma. Jančičevo imenovanje naj bi podpiral predvsem predsednik uprave Tomaž Seljak, ki naj bi “forsiral” Jančičevo imenovanje, kljub nasprotovanju zaposlenih in dobršnega dela nadzornega sveta in uprave Telekoma.

Po nekaterih informacijah naj bi Jančičevemu imenovanju nasprotoval tudi del koalicije, saj na bi predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek o tem govoril s prvo nadzornico Telekoma Barbaro Kumer Čad.

Počivalška v zadnjem času napadajo nekateri vladi naklonjen mediji, kar je posledica ljubosumja oziroma napetih odnosov na relaciji med ministroma Matejem Toninom in Zdravkom Počivalškom. Gre predvsem za spor glede zaslug pri nabavi mask oziroma ostale opreme, kjer naj bi Matej Tonin želel vso slavo in zasluge za sebe. NSi-ju naklonjeni novinarji tako izrazito napadajo Počivalška.

V petek je o Jančičevem imenovanju potekalo glasovanje redakcije. Ker je čas novega koronavirusa, večina redakcije dela od doma, a v skladu z medijsko zakonodajo do izjasnjevanja uredništva mora priti pred formalnim imenovanjem. Od 46-ih novinarjev, ki bi lahko podali mnenje o Jančiču, se jih je glasovanja udeležilo le šest.

Dva naj bi Jančiča podprla, štirje naj bi se vzdržali. Po nekaterih informacijah se številni glasovanja niso udeležili zaradi epidemije koronavirusa, kar potrjuje, da je celoten postopek imenovanja zaznamovan z izrednimi razmerami. Nekateri pa izjemno visoko abstinenco pripisujejo uporu proti Jančiču.

Jančič naj bi prevzel zgolj urednikovanje Siol.neta, medtem ko naj bi si na vsak način prizadeval ostati na mestu odgovornega urednika Planet TV Mirko Mayer, ki je, da bi si pridobil zaupanje nove oblasti temeljito spremenil svoj način komuniciranja preko tviterja, kjer zanje čase piše izrazito vladi naklonjene tvite.

https://twitter.com/Mirko_Mayer/status/1245837688265150467

Do prihoda Jančiča je bil Mirko Mayer urednik tako informativnega programa Planet TV-ja kot tudi Siola.

Objavljamo odgovor na članek s strani Telekoma slovenije in TSmedia:

Odziv na članek s strani Telekoma Slovenije:

V soboto, 4. aprila, je bil na www.topnews.si objavljen članek o imenovanju odgovornega urednika Siol.net. Imenovanje odgovornega urednika je v pristojnosti direktorja izdajatelja medija (Siol.net izdaja družba TSmedia), tako da glede imenovanja ne nadzorni svet ne uprava Telekoma Slovenije nimata pristojnosti.

Lep pozdrav,

Katarina Prešeren

direktorica Odnosov z javnostmi, Telekom Slovenije

Odziv na članek strani TSmedia:

V soboto 2. aprila je bil na spletnih straneh www.topnews.si objavljen prispevek glede imenovanja odgovornega urednika digitalnega medija Siol.net. Skladno s tem pojasnjujemo, da Siol.net izdaja družba TSmedia, odgovornega urednika pa imenuje direktor izdajatelja. Peter Jančič bo vodenje Siol.net prevzel s polnimi pooblastili. Mirko Mayer, ki je bil doslej v.d. odgovornega urednika Siol.net in odgovorni urednik Planet TV, pa še naprej ostaja odgovorni urednik televizije.

Lep pozdrav,

PR TSmedia

COMMENTS

Wordpress (0)