Janševi tožijo Šarca – TOPNEWS.si

Janševi tožijo Šarca

Janševi tožijo Šarca

Medtem, ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti korona virus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro. Tako je pospremil sodno pismo premier v odstopu Marjan Šarec.

Stranka SDS je od premierja v odstopu Marjana Šarca, prek odvetnika Francija Matoza, zahtevala preklic nekaterih po njihovem mnenju neresničnih in žaljivih izjav in zagrozila s tožbo.

Kot je razvidno iz dopisa, ki ga je premierju v odstopu Marjanu Šarcu 10. februarja poslal odvetnik Franci Matoz, je SDS zmotila Šarčeva izjava, predvajana v oddajah Dnevnik in Odmevi na TV Slovenija konec januarja. V izjavi je Šarec za SDS dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja “metode, kakršne izvaja; se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske”.

V SDS-u so bili prepričani, da je z izjavo posegel v ugled in dobro ime stranke. “Kljub temu da so meje svobode izražanja v tovrstnih razpravah široke, meja svobode izražanja ne more ščititi zavestno neresničnih trditev o dejstvih, ki posegajo v ugled in dobro ime naše stranke,” je v dopisu zapisal Matoz. Marjan Šarec je SDS-u odvrnil, da se “opravičuje, če je izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno”.

Marjan Šarec ob grožnji z tožbo, ki jo je SDS očitno uresničila, zapisal: Prejel sem “prijazno” pismo s strani odvetnika stranke SDS. Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora. Želja po oblasti je močna.

Čeprav je v zadnjih dneh vsaj navzven izgledalo, da so stare zamere končane in sta celo Janša in Šarec skupaj nastopila na tiskovni konferenci po seji Sveta za nacionalno varnost, pa je šlo za očitno za začasno premirje.

COMMENTS

Wordpress (0)