(VIDEO) Dragan Matić zaradi zapisov na Facebooku o “paktu s hudičem” in ugrizu “princa teme” fasal anonimko – TOPNEWS.si

(VIDEO) Dragan Matić zaradi zapisov na Facebooku o “paktu s hudičem” in ugrizu “princa teme” fasal anonimko

(VIDEO) Dragan Matić zaradi zapisov na Facebooku o “paktu s hudičem” in ugrizu “princa teme” fasal anonimko

Anonimka “gradbenega inšpektorja” naj bila razkrivala nepravilnosti na Inšpektoratu za okolje in prostor, ki ga vodi kot vršilec dolžnosti bivši član SMC Dragan Matić. Med drugim se mu očita “politično zastraševanje svojih bivših poslanskih kolegov ter obračunavanje s sosedi in sokrajani, to pa je le nekaj navedb, ki bremeni njegovo delo. Matić se je odzval na navedbe v anonimki.

Matičev komentar je, “da gre za tipično fake news z očitnim namenom diskreditacije in kazni za načelnost” ter da nič od zapisnega v anonimki ne drži. Anonimko pa so dobili samo na Nova24Tv in Demokraciji. Matić je nedavno izstopil iz SMC, saj naj bi, kot je zapisal na Facebooku, sekretariatu stranke že poslal svojo izstopno izjavo.

Pred tem je iz stranke izstopila ministrica Ksenija Klampfer in po sporu okoli mesta predsednika državnega zbora še “častni predsednik” Miro Cerar.

Tako kot že nekatere druge poteze na levi sredini je ob tem seveda zanimivo, da so se “zarotniki proti vstopu v koalicijo z Janšo in predsedniku Počivalšku odločali za posamične proteste in izstope in razen Janija Möderndorferja, ki je ostal v poslanski skupini in v organih stranke, praktično niso na organih stranke argumentirano predstavili svojih odločitev.

Če so imeli namen izstopiti, bi morali do konca vztrajati in argumentirati svoje odločitve, nato pa kolektivno izstopiti in ustanoviti svojo stranko ali se pridružili kateri od sedanjih liberalnih ali levosredinskih strank.

Sicer pa v tem kontekstu utegne biti zanimiva današnja “zaprta seja preiskovalne komisije DZ o financiranju političnih strank, na kateri bodo obravnavali osnutke zapisnikov nekaterih preteklih sej komisije ter se dogovorili o delu,” ki jo vodi Jani Möderndorfer.

COMMENTS

Wordpress (0)