(VIDEO) “Glas za novo koalicijo je glas za izredna stanja in vsak od vas odloča tudi o sebi, o svoji politični in osebni poštenosti. Vsak glas šteje,” so v pisnem pozivu poslancem SMC-ja in Desusa zapisali protestniki – Med njimi tudi provokator, ki je zmerjal protestnike in vzklikal “ubij Janšo”, zato ga je policija odstranila – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Glas za novo koalicijo je glas za izredna stanja in vsak od vas odloča tudi o sebi, o svoji politični in osebni poštenosti. Vsak glas šteje,” so v pisnem pozivu poslancem SMC-ja in Desusa zapisali protestniki – Med njimi tudi provokator, ki je zmerjal protestnike in vzklikal “ubij Janšo”, zato ga je policija odstranila

(VIDEO) “Glas za novo koalicijo je glas za izredna stanja in vsak od vas odloča tudi o sebi, o svoji politični in osebni poštenosti. Vsak glas šteje,” so v pisnem pozivu poslancem SMC-ja in Desusa zapisali protestniki – Med njimi tudi provokator, ki je zmerjal protestnike in vzklikal “ubij Janšo”, zato ga je policija odstranila

“Ste danes tukaj, ker ste proti koaliciji sovraštva”? Ja, ja, ja, je bil odgovor množice na ploščadi pred Maksimarketom in pred sedežem SMC-ja. “Ne nasedajte na morebitne provokacije, ki se lahko zgodijo, ker smo proti sovraštvu”, je opozarjala povezovalka programa, ki je prebrala pismo poslankam in poslancem.

“Izvolili smo vas, ker smo vam zaupali. Izvolili smo vas, da bi delali to, kar je dobro za Slovenijo in njene ljudi. Izvolili smo vas tudi, da vlade ne bi sestavila stranka in človek, ki sta za to državo nevarnost in sramota.” Tako je, tako je, je vzklikala množica… Sedaj je samo od vas odvisno, ali bomo dobili vlado, ki tvori Orbanovo zavezništvo, od katerega se distancira vsa Evropa”. Bu, Bu, Bu, je vzklikala množica. Izbirate med voljo svojih strankarskih vodstev in svojo poslansko vestjo in svobodo. “Glas za novo koalicijo je glas za izredna stanja in vsak od vas odloča tudi o sebi, o svoji politični in osebni poštenosti. Vsak glas šteje. In pa seveda, da ne bomo imeli problema z zaspisnikom, se lahko kdo javi, da nas danes tudi tukaj prešteje,” so zapisali v pismu.

Prva govornica je bila Svetlana Slapšak, ki je medije v lasti SDS-a primerjala z “Goebbelsovo propagando, najbolj ubijalska propaganda vseh časov… Zadnje dni so povsem pobesneli, kot povampirjene in hudobne podgane se zaganjajo v vse, ki jim niso po godu. Lažejo, goljufajo in manipulirajo, da bi zmagali. Če bo treba, bodo uničili državo, pri tem ne izbirajo sredstev. Opozicijske medije in tiste redke sredinske politike, ki še niso preveč prestrašeni, je pa treba uničiti. Resnica in čast naj bosta prekleta. Oni so arhitekti zla. Glavo dol, rep dol, živel nov gospodar. Torej isto strategijo, ki so se je poslužili poslanci, ki jih danes naslavljamo. Ni nujno, ni koristno, ni razumno, da se oklepate svoje resnice o laži, zato niste bili izvoljeni. In ni prepozno, da se osvobodite, zato ste bili izvoljeni.”

Tudi ostali govorniki so tako poslancem dali “zadnjo priložnost”, da prihodnji teden na glasovanju o mandatarju Janezu Janši glasujejo, kot so obljubili, pri tem pa jih s transparenti spodbudili h glasovanju brez strahu, saj je glasovanje tajno. Tako so posalnce primerjali s kolaboranti. Najbolj profesionalno razdelane pa so bile fotografije liderjev koalicijskih strank, ki so jih prikazali kot vampirje.

Med protestniki, ki so se izpred sedeža stranke SMC odpravili po Slovenski cesti proti sedežu Desua-a na Kersnikovi ulici, je bilo tudi nekaj provokatorjev, ki so bili deležni pozornosti policije. Enega od njih, ki je klical “ubij Janšo”, kasneje pa se je zapletel v prepir s protestniki, je odstranila policija.

Shod proti sovraštvu je dobil tudi “prijateljski” odziv na tviterju. Na tviterju je bilo zaznati nekaj norčevanja iz protestnikov.

S sporočilom na tviterju so se odzvali v SMC-ju. Zapisali so, da protestnike podpirajo v njihovem prizadevanju za krepitev demokratičnih standardov, “a jih moramo spomniti, da k temu vodi samo spoštljiv in ne izključujoč dialog”. Pravi naslov za očitke protestnikov pa je po mnenju SMC “v drugem nadstropju stavbe, pod katero so se zbrali. Če ne bi bilo nepremišljenega odstopa predsednika vlade, se tudi pogovori o novi večini ne bi začeli”.

Odziv na shod je prišel tudi iz DeSUS-a. “Ohranjamo vrednote in pogled na polpreteklo zgodovino, a gledamo naprej, predvsem v skrbi za starejšo generacijo, naše programske vsebine, zato vstopamo v to programsko vlado. Čas je, da se prenehamo deliti in da začnemo delati za ljudi. Vsak miroljuben protest pa je za nas popolnoma legitimen, saj živimo v svobodni družbi,” so zapisali v izjavi.

Janša, ki bo, kot kaže, vodil novo vlado, pa se je preko tviterja na proteste odzval z družinsko fotografijo s smučanja.”Najboljši shod danes”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1233432858225790976

COMMENTS

Wordpress (0)