Ko pogreb Janeza Stanovnika postane tema ideoloških polemik in očitkov pri sestavljanju koalicije in vlade Janeza Janše – TOPNEWS.si

Ko pogreb Janeza Stanovnika postane tema ideoloških polemik in očitkov pri sestavljanju koalicije in vlade Janeza Janše

Ko pogreb Janeza Stanovnika postane tema ideoloških polemik in očitkov pri sestavljanju koalicije in vlade Janeza Janše

Včerajšnjega pogreba nekdanjega predsednika predsedstva Janeza Stanovnika se je udeležil celotni politični vrh: predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec, predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek kot tudi predsednica Desusa Aleksandra Pivec.

To pa ni ostalo neopaženo na družbenih omrežjih, še posebej v kontekstu izjav vodje poslanske skupine Desus-a Franca Jurše, ki je dejal, da je za Desus ključnega pomena, da se ne odpirajo ideološke teme. “Naše članstvo je usmerjeno bolj na levi politični pol in bo bistveno težje prepričevati naše članstvo, kot pa, ko gremo v levo koalicijo…”Kako bo stvar tam stekla, je težko predvideti. Če bi se odločili za sodelovanje z njimi, je za nas vsekakor ključnega pomena, da izpeljemo del svojega programa in da se ne odpirajo ideološke teme. Če bo ta zadeva drugače zastavljena, pri tem ne moremo sodelovati. Če se bodo ideološke teme izključile, bo nekoliko lažje,” je pojasnil Jurša.

Eden od uporabnikov tviterja Vražji Žvižgač pa je v svojem sporočilu parafraziral Juršo, češ, če bo Janša odpiral ideološke teme, bomo odšli, obenem pa pravi, da so na pogrebu Stanovnika, kjer je bila tudi predsednica Desus-a Aleksandra Pivec, čez ljubljansko pokopališče zadonele partizanske koračnice.” Jurša: Če bo Janša odpiral ideološke teme, bomo odšli”.

Poslanec SDS-a Tomaž Lisec pa predsedniku vlade v odstopu Marjanu Šarcu očita, da je bil včeraj bolan za sestanek o črpanju sredstev EU. “Danes pa zdrav za pogreb morilca? Se motim?,”se sprašuje Lisec.

https://twitter.com/UStibilj/status/1225538994026536960

Veliko pozornosti na družbenih omrežjih je bila deležna tudi grožnja predsednici Desus-a Aleksandri Pivec, če bo šla v koalicijo z Janezom Janšo. Ob tem je zanimivo, da se je o domnevnih grožnjah Pivčevi govorilo že prejšnji teden, čeprav so v javnost prišle dan pred sestankom vodstva Desus-a in SMC-ja z SDS-om.

Vodstva SMC, NSi in DeSUS se bodo danes udeležila pogovorov s prvakom SDS Janezom Janšo o morebitnem oblikovanju nove vladne koalicije Za Slovenijo. Janša je na pogovore povabil vse stranke, odzvale so se omenjene tri. Popoldne se bo Janez Janša predvidoma najprej sestal s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom, zatem s Pivčevo in nazadnje s predsednikom NSi Matejem Toninom. Danes je sicer pričakovati le signal, ali bodo pogovore nadaljevali. V tem primeru so predvideni za torek.

COMMENTS

Wordpress (0)